Urmărește emisiunea live


CEDO, despăgubiri pentru un român

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis marţi că România a încălcat drepturile omului în cazul unui bărbat căruia i s-a refuzat în instanţă dreptul de a-şi vizita fiul în timpul procesului de divorţ.

Românul în cauză este Cristian Cătălin Ungureanu, care s-a născut în 1972 şi trăieşte la Ploieşti, conform deciziei publicate pe site-ul CEDO. În septembrie 2012, soţia lui Ungureanu a intentat divorţ şi a cerut custodia fiului lor, născut în 2006. Ea şi copilul s-au mutat după o lună din locuinţa familială. În noiembrie 2012, Ungureanu a cerut în instanţă custodia copilului sau dreptul de a-şi vizita fiul în timpul procesului de divorţ. Instanţa i-a refuzat custodia şi a decis că legea nu permite stabilirea dreptului de a-şi vizita copilul în timpul procesului de divorţ. Decizia definitivă a intervenit în mai 2013. Divorţul s-a încheiat în noiembrie 2016.

Se încălcase dreptul la viața familială

Instanţa a hotărât că băiatul trebuie să locuiască cu mama lui şi i-a oferit lui Ungureanu un calendar privind dreptul de a-şi vizita fiul. În februarie 2018, băiatul s-a mutat permanent la tatăl său la cererea sa, cu acordul ambilor părinţi, după ce mama sa a decis să se mute în alt oraş. CEDO a hotărât că a fost încălcat dreptul la viaţă familială al bărbatului şi a decis în cazul lui despăgubiri de 8.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel