EXCLUSIV  Ceaușescu, incident neștiut. Adrian Eugen Cristea: Lui Oprea îi curgea sânge. Bucătarilor le era frică

Darius Muresan / 01 noi 2019 / 21:01 Salveaza PDF Comentarii

Adrian Eugen Cristea, şef al Direcţiei a V-a a Securităţii, a povestit un incident în care a fost implicat Nicolae Ceaușescu și bucătarii dictatorului.

Generalul Cristea a povestit că erau doi bucătari și doi chelneri care lucrau în schimburi pentru Nicolae Ceaușescu. Astfel, într-o zi, unuia din bucătari i-a scăpat un borcan de icre roșii care s-a spart.

„A scăpat borcanul din mână și s-a făcut țăndări. A luat și a aruncat bucățile mai mari de sticlă și le-a aruncat. Restul, icrele printre care erau și bucăți mici de sticlă le-a pus în alt borcan să arate că ele există și nu au fost consumate de către el. Exista o încredere deplină în bucătari și chelneri. (...) Al doilea bucătar care a venit nu a știu despre acest borcan și seara la masă a servit icrele. Era Ceaușescu, Gheorghe Oprea și încă vreo trei inși. Oprea și încă cineva a început să mămânce aceste icre cu bucățele de sticlă.

A început să-i curgă picături mici de sânge. Ceaușescu a observat. Ceaușescu a cerut să se verifice. Au început cercetările. Le era frică bucătarilor. Unul nu a vrut să spună, cel care a spart borcanul, iar celălalt nici nu știa. S-a descoperit, i s-a raportat lui Ceaușescu că a fost vorba de o prostie. Ceaușescu a dat indicația să fie scoși din sistem și să fie plasați undeva unde pot să muncească. I-am plasat la Intercontinental”, a povestit Adrian Eugen Cristea.

Urmărește răspunsul complet:

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28