EXCLUSIV  Ceaușescu, vânătoare: Detalii de la ultima vânătoare a dictatorului

Senatorul Marius Marinescu a povestit pentru DCNews detalii de la ultima vânătoarea a lui Nicolae Ceaușescu, care a început în urmă cu exact 27 de ani. Fostul dictator își simțea sfărșitul care avea să vină 15 zile mai târziu, atunci când primul vânător al țării devenea cel vânat. 

Cu 27 de ani în urmă, la ora 10 dimineața, începea ultima partidă de vânătoare din viața lui Nicolae Ceaușescu. Vânătoarea a fost organizată în pădurea Ogarca, în județul Giurgiu. A durat trei ore. Organizatorii eliberaseră în pădure 5000 de cocoși din făzănărie," își începe relatarea Marius Marinescu. 

Ceaușescu își simțea sfârșitul aproape 

Marius Marinescu povestește cum Nicolae Ceaușescu a fost primit de mai înalții locului lângă un foc de vânătoare cu tradiționala gustare de dimineață: pui la frigare și vin roșu.

Ceaușescu nu s-a atins de nimic. Vasile Crișan, coordonatorul partidei de vânătoare, a relatat după mulți ani: 'Îmbătrânit, slăbit, cu fața pătată și vineție îți lăsa impresia unui om sfârșit fizic. Își plimba privirea pe la toți cei care erau în apropierea lui. Se uita direct în ochii noștri. Era ca un om speriat, hăituit care își căuta refugiul".

Ceaușescu trăgea cu cele două arme Purdey" până ce obosea. Domnea o atmosferă încărcată și apăsătoare. La terminarea ultimei goane nu a mai stat să admire căruțele cu fazani. Nu și-a luat rămas bun de la nimeni și nu a mai salutat nici gonacii, așa cum o făcea de obicei," a completat Marius Marinescu.

15 zile mai târziu, Nicolae Ceaușescu, din primul vânător al țării devenea vânat. 

Mai multe detalii și altele le puteți găsi în cartea "Palate și vile prezidențiale" a senatorului Marius Marinescu scrisă împreună cu generalul Adrian Eugen Cristea și Nicu Ceaușescu, nepotul de frate al dictatorului. 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel