Ceartă pe bani și pe locul de la masă, în TVR. MediaSind: Cătălin Prisăcariu, șeful Știrilor TVR, arogant și mitocan. Ramona Săseanu, circ grotesc

Coaliția de guvernare vrea revocarea din funcţie a Avocatului Poporului şi respingerea rapoartelor de activitate a Radioului şi Televiziunii Publice
Coaliția de guvernare vrea revocarea din funcţie a Avocatului Poporului şi respingerea rapoartelor de activitate a Radioului şi Televiziunii Publice

Sindicaliștii din Televiziunea Română cer demiterea șefului de la Știri , Cătălin Prisăcariu și a producătorului general, Ramona Săseanu.

MediaSind consideră că atitudinea lui Prisăcariu și a Ramonei Săseanu este una plină de aroganță și mitocănie așa cum au arătat față de partenerii sociali în ședința Consiliului Director al TVR. În deschiderea ședinței, aceștia ar fi făcut ”un circ grotesc”, certându-se cu președintele de sindicat asupra locului la masa de discuții.

Sindicaliștii cer demiterea de urgență a coordonatorului de la Știri, Cătălin Prisăcariu  și a producătorului general, Ramona Săseanu, precum și anchetarea abuzurilor acestora împotriva angajaților TVR.

”Astăzi, 20 iulie 2022, în ședința Comitetului Director al Societății Române de Televizune, s-a confirmat, încă o dată, faptul că instituția publică de presă este condusă de niște persoane neprofesioniste, care își bat joc de drepturile angajaților și care nu au niciun respect față de partenerii sociali, scrie Cristian Godinac, președintele MediaSind.

Ședința de CD a debutat cu un circ grotest provocat de producătorul general Ramona Săseanu și de coordonatorul Departamentului Știri, Cătălin Prisăcariu, cel care îi ține locul președintelui-director general Dan Cristian Turturică, aflat în concediu”.

Săseanu a părăsit, revoltată, sala de ședință 

Revoltată de prezența președintelui SRJ MediaSind, Cristi Godinac, la ședința Comitetului Director, care se pregătea să-i adreseze întrebări legate de nerespectarea drepturilor din noul CCM, producătorul general din TVR, Ramona Săseanu a amenințat că părăsește ședința dacă liderul SRJ MediaSind nu stă la altă masă, adică la masa secretariatului. Întrucât acesta a refuzat oferta făcută, Ramona Săseanu a părăsit enervată și ofuscată, sala. Cel care i-a ținut isonul și a amenințat că îl va da afară pe reprezentantul sindical a fost însă Cătălin Prisăcariu, care a adoptat o atitudine plină de aroganță și mitocănie față de partenerul social. Întrucât reprezentantul MediaSind a refuzat să părăseacă locul ședinței, aceasta a continuat fără prezența producătorului general, Ramona Săseanu”, a scris MediaSind într-un comunicat de presă.

Ceea ce a urmat e de domeniul mitocăniei

”În finalul ședinței de CD, președintele Mediasind a solicitat dreptul la opinie, aducând la cunoștința membrilor CD concluzia întâlnirilor cu angajații TVR de la sediul central și de la studiourile teritoriale, realizate în ultimele două săptămâni împreună cu liderii Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind și ai Filialei MediaSind TVR.

Însă, ceea ce a urmat este de domeniul mitocăniei întrucât, pe tot parcursul intervenției, președintele MediaSind a fost înterupt și jignit cu tot felul de aberații de către cel care îi ținea locul președintelui-director general dan Cristian Turturică. Cătălin Prisăcariu nu a avut bunul simț și răbdarea să asculte doleanțele angajaților TVR, faptul că nu se respectă prevederile CCM, în special cele privind acordarea sporului de teren în cuantum de 20 la sută și a alocației de cazare în cuantum de 230 lei. Acesta, cu o mare lipsă de bun simț, a susținut că nu poate să acorde acest spor întrucât nu îl “înțelege” și că, “în inteligența lor, cei care l-au negociat nu au precizat și normele de aplicare”!!!

Puteți să mă reclamați și la Univers. Să meargă în plata Domnului!

Degeaba liderul sindical a încercat să explice că articolul privind acordarea sporului este foarte clar, că nu necesită nicio normă de aplicare, că șefii ierarhici sunt obligați de prevederile CCM să țină o evidență a orelor lucrate în condiții de teren și că termenul teren este explicat și în DEX, dar a fost în zadar, pentru că șeful Știrilor, Cătălin Prisăcariu a interrupt orice dialog, afirmând că putem să-l “reclamăm și la Univers”. Întrebat dacă acesta este mesajul pe care să-l transmitem angajaților TVR, acesta a răspuns da,  “să meargă în plata Domnului!”

Având în vedere că a trecut o lună și jumătate de la intrarea în vigoare a CCM, având în vedere acest comportament mitocănesc al unui angajat în Televiziunea Română și numit șef al Știrilor fără niciun concurs, cu încălcarea dispozițiilor legale privind obligativitatea depunerii declarației de avere la început de mandat (amănunte aici), Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu filiala Mediasind TVR solicită Consiliului de Administrație al SRTV, Comisiilor de Cultură și Mass-Media ale Parlamentului, Comisiilor de abuzuri ale Parlamentului, Parchetului, AGENȚIEI NAȚIONALE DE INTEGRITATE, precum și ITM București să cerceteze aceste abuzuri împotriva angajaților Televiziunii Române.

Totodată, SRJ MediaSind și MediaSind TVR cer demiterea de  urgență a coordonatorului cu atribuții de director la Direcția Știri, Cătălin Prisăcariu și a producătorului  general, Ramona Săseanu, precum și înlocuirea acestora din cadrul Comisiei Paritare din TVR, aceștia fiind direct responsabili de faptul că angajații TVR nu-și primesc drepturile”, anunță Departamentul de Comunicare SRJ MediaSind.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel