Cea mai scăzută temperatură din ţară: minus 21 grade Celsius la Joseni

Rodica Mitu / 15 ian 2018 / 09:17 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Mercurul termometrelor a coborât, luni dimineaţa, până la minus 21 de grade Celsius la Joseni şi minus 20 de grade la Miercurea Ciuc. Sunt cele mai scăzute temperaturi înregistrate la nivel naţional. 

Meteorologul Ilie Mojic de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu a precizat, pentru Agerpres, că minimele înregistrate în judeţul Harghita au fost de minus 21 de grade la Joseni, minus 20 de grade la Miercurea Ciuc, minus 18 grade Celsius la Topliţa, minus 15 grade la staţia de munte Bucin şi minus 12 grade la Odorheiu Sercuiesc.

Minimele de minus 21, respectiv minus 20 de grade sunt cele mai scăzute temperaturi înregistrate la nivel naţional.

Ilie Mojoc a precizat că aceste temperaturi sunt mai scăzute decât cele medii înregistrate în zonă în această perioadă, dar nu sunt valori istorice. Cea mai scăzută temperatură a zilei de 15 ianuarie a fost înregistrată în anii 1965 şi 1974, când, la Miercurea Ciuc, respectiv Topliţa, mercurul termometrelor a arătat minus 32 de grade Celsius.

[citeste si]

Prognoza meteo arată că, în noaptea de luni spre marţi, se va semnala ger, în continuare, iar ulterior temperaturile vor creşte şi se vor înregistra precipitaţii. Minima absolută a lunii ianuarie, în Harghita, a fost consemnată în anul 1985, tot la Miercurea Ciuc, când s-au înregistrat minus 38,4 grade Celsius.  


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25