Cea mai mare evacuare de după 1974 după ce două cicloane de gradul patru amenință Australia

Sute de persoane au fost evacuate din nord-vestul Australiei din cauza a două cicloane de gradul patru care vor lovi în următoarele zile localitățile de coastă, transmite The Guardian.

Cele două cicloane, îngemănate, de gradul patru sunt preconizate să lovească localitățile situate în nord-vestul Australiei sâmbătă și duminică. Acestea au dus la cele mai mari evacuări din 1974 încoace.

Cei care nu au vrut să își părăsească locuințele au fost sfătuiți să meargă la adăposturile special amenajate. Evacuările au fost suspendate imediat ce primul ciclon, Trevor, a crescut în intensitate, la categoria patru.

Michael Gunner, ministrul teritoriilor de nord a anunțat săptămâna aceasta că starea de urgență a declanșat cea mai mare evacuare pre-ciclon în istoria teritoriului.

Trei aeronave australiene Royal Air Force C-130 Hercules, au evacuat miercuri și joi, oameni din Groote Eylandt și McArthur lângă Borroloola.

Pe parcursul nopții, autoritățile au suspendat transporturile aeriene Groote Eylandt, deoarece traseul ciclonului sa schimbat, a spus comandantul regional Travis Wurst. 

Vânturi puternice și valuri foarte mari

"Se așteaptă ca Groote Eylandt să simtă câteva efecte ale ciclonului, inclusiv vânturile distructive, ploi abundente și valuri anormal de mari", a declarat guvernul Teritoriului de Nord într-o declarație.

Guvernul Teritoriilor de Nord avertizează locuitorii să monitorizeze alertele de urgență. "Pregătiți-vă trusele de urgență, finalizați planurile și știți unde este adăpostul public dacă trebuie să vă mutați acolo".

Trevor a lăsat în urmă o urmă de daune în peninsula Cape York din Queensland, la începutul acestei săptămâni, dezrădăcinând copacii, provocând inundații și deteriorarea acoperișului, închizând școli și drumuri. Sute de imobile sunt în beznă după ce furnizarea energei electrice a fost afectată de stâlpii doborâți de furtună.

Vezi și: S-a descoperit unde este cel mai curat aer din lume

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel