Cea mai mare companie imobiliară din Germania va reduce căldura la doar 17°C pe timpul nopții. Alte grupuri iau în considerare măsuri similare

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Vonovia, cea mai mare companie imobiliară din Germania, va reduce căldura pe timpul nopții.

Cel mai mare furnizor de locuințe din Germania, Vonovia, a anunțat că va reduce temperatura camerei pe timp de noapte în apartamentele sale de închiriat pe fondul unei crize energetice viitoare, o mișcare care se așteaptă să afecteze sute de mii de chiriași.

„De la începutul următoarei perioade de încălzire, planul este de a accelera încălzirea între ora 23:00. și 6 a.m., astfel încât încălzirea să se facă doar până la 17 grade Celsius (62,6 grade Fahrenheit) noaptea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vonovia, Matthias Wullf, la BZ.

Potrivit companiei, măsurile vizează reducerea consumului de gaz și limitarea costurilor de încălzire prin „funcționarea optimizată a sistemului”. Mișcarea va duce probabil la economii de până la 8%.

Prețurile la energie și gaze s-au triplat

Vonovia deține peste jumătate de milion de apartamente, dintre care 350.000 de unități sunt în Germania, iar restul în Suedia și Austria. Aproximativ 40.000 dintre aceste apartamente se află în capitala Germaniei, Berlin.

Prețurile la energie electrică și gaze s-au triplat deja pe piața angro din Germania și se așteaptă ca consumatorii finali să fie afectați de creșteri masive ale facturilor la utilități. Oficialii avertizează cu privire la potențiala pierdere a 5 milioane de locuri de muncă, falimente în masă și „unde de șoc” economice care ar putea afecta economia germană dacă Rusia va reduce aprovizionarea cu gaze. Guvernul german a îndemnat cetățenii să înceapă să economisească energie acum, inclusiv să facă dușuri mai scurte, pentru a permite rezervelor germane de gaz să se umple înainte de începerea lunilor de iarnă.

Vonovia nu este singurul furnizor masiv de locuințe care se așteaptă să reducă încălzirea.

Pe fondul prețurilor ridicate la energie, grupul de locuințe Deutsche Wohnen, care deține 150.000 de apartamente doar în Berlin, ia în considerare măsuri pentru posibile economii.

„Practic, luăm situația actuală foarte în serios și examinăm diverse opțiuni pentru economisirea gazelor naturale sau optimizarea funcționării sistemelor noastre”, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei pentru ziarul Bild.

Potrivit RBB, asociația companiilor de locuințe Berlin-Brandenburg se așteaptă ca costurile pentru încălzire și apă caldă să se dubleze înainte de sfârșitul anului. Asta înseamnă cheltuieli suplimentare de 410 euro pentru un apartament de 60 de metri pătrați, iar noi creșteri sunt posibile în anul viitor, scrie RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel