Cea mai mare cameră foto din lume va fi folosită la studiul Universului. Unde se află acum

foto: Freepik
foto: Freepik

Camera foto cu cel mai mare obiectiv din lume poate "să bată" până la stele, la propriu.

Cea mai mare cameră, denumită LSST, a ajuns la Observatorul NSF-DOE Vera C. Rubin din Cerro Pachón, Chile, după o seri de verificări amănunțite și o lungă călătorie. Acest instrument de-a dreptul revoluționar, finanțat de Departamentul de Energie al SUA și de Fundația Națională pentru Știință a SUA, va juca un rol crucial în explorarea și înțelegerea misterelor Universului, informează Noirlab.

Considerată cea mai mare cameră fotodigitală din lume, camera LSST a fost dezvoltată la SLAC National Accelerator Laboratory din California, în urma a două decenii de eforturi susținute. Camera LSST, cu o rezoluție impresionantă de 3.200 de megapixeli, este programată să înceapă programul Legacy Survey of Space and Time la sfârșitul anului 2025. Pe parcursul a 10 ani, aceasta va capta imagini detaliate ale cerului din emisfera sudică, contribuind la crearea celei mai ample perspective asupra Universului.

Imaginile pe care le poate capta au un câmp vizual de șapte ori mai mare decât Luna, marcând o etapă semnificativă în calea spre descoperiri științifice revoluționare. Pe măsură ce camera finalizează procesul de instalare alături de oglinda principală și cea secundară, Observatorul Rubin se pregătește pentru o nouă eră de cercetare astronomică inovatoare. În viitor, ar putea chiar și să ia cadre în detaliu de pe Marte, spun savanții.

Așa arată LSST:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel