Cea mai mare aberație cu patronii de la Ferma Dacilor. DC News a scris de-acum câteva zile: Legal, Cornel Dinicu nu există

Inquam Photos / Bogdan Buda
Inquam Photos / Bogdan Buda

Din punct de vedere legal, Cornel Dinicu nu există. 

De ce spunem acest lucru? Pentru că Ferma Dacilor este pusă pe numele a doi asociați, Viorel Marian Olteanu și Adrian Vitomir Ristin, Cornel Dinicu nu există oficial. Nu are nicio legătură „în acte” cu pensiunea din Tohani care s-a făcut scrum. Viorel Marian Olteanu și Adrian Vitomir Ristin dețin în procente egale Ferma Dacilor Production SRL. Pensiunea Ferma Dacilor funcționează așa din 2016, numele lui Cornel Dinicu nefiind menționat nicăieri.

Cu toate acestea, Cornel Dinicu povestea despre cum a pus bazele afacerii, recomandându-se a fi adevăratul patron al pensiunii Ferma Dacilor.

Dar el, din punct de vedere legal, nu există nicăieri.

„Aici este ceva putred din start. Unde ați mai auzit sintagma patronul de drept?! Și, de fapt, era altcineva?! Dacă nu există niciun act care să arate că Dinicu este beneficiarul real al Fermei Dacilor, de unde știm că beneficiarul nu este cel care îi face reclamă? Sau oricine altcineva?”, a zis ziaristul Val Vâlcu la Antena 3 CNN.

Jurnalistul Val Vâlcu și avocatul Florin Durgheu au vorbit, la DC News, despre acest lucru încă de acum câteva zile.

În cazul Fermei Dacilor se vorbește despre proprietarul de drept, care și administra resortul turistic, în vreme ce în acte proprietari sunt alte persoane. Cine răspunde?

„Sintagma proprietar de drept, pe care o tot aud în spațiul public, nu există în legislație. Strict legal nu poate fi tras la răspundere decât administratorul. E pe lângă lege această formula jurnalistică. Nici la evaziunea fiscală nu ținea scuza că altul e proprietarul și ești doar în acte...Răspunderea e personală, a administratorului. Niciun alt mecanism, de genul unui împrumut fictiv sau invocarea unor acte de constrângere nu ține: cei din acte sunt cei care răspund”, a spus avocatul Florin Durgheu încă de acum câteva zile într-un interviu pentru DC News.

În cazul Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a susținut într-o postare pe Facebook că resortul este al său și că îl administra, dar în acte figura un prieten apropiat, din motive de imagine.   

„Nu-mi doresc ca oameni nevinovați să sufere alături de mine, oameni precum administratorul, acționari etc, scrie Dinicu, pe pagina de Facebook a complexului turistic. La durerea pe care o simt acum, nu contează ce se întâmplă cu mine, dar îmi doresc liniște pentru cei dragi, nu contează cât mă veți hăitui pe mine. Mă numiți pe toate posturile interlop (...) Eram tânăr, sportiv, puternic. Am plătit. Pare oricum că nu destul pentru că ștampila asta de cercetat în stare reținere nu dispare niciodată. Acesta este unul dintre motivele pentru care am vrut să îmi protejez familia și numele meu nu apare nicăieri în ceea ce privește proiectul Fermei.

Afacerea era pe numele lui Adrian Ristin, un prieten vechi și bun al familiei. Un om foarte apropiat.

„Situația mea de familie este mai complicată, pentru că am 5 copii din 3 relații și pentru a nu crea favoritisme și tensiuni am decis ca firma să fie din punct de vedere juridic în administrația unui apropiat. Astfel, cine a vrut din familie bani, a trebuit să muncească, urmând ca pe viitor fiecare să primească ceva în funcție de implicarea avută”, a scris Dinicu. 

Procurorii au anunțat că au fost reținuți Cornel Dinicu, Adrian Vitomir Ristin și Marian Viorel Olteanu. Amintim că spațiile de cazare erau administrate oficial de o altă societate, Ferma Dacilor Production SRL, patronată în acte de Marian Viorel Olteanu și Vitomir Adrian Ristin. Ferma Dacilor era controlată neoficial de Cornel Dinicu. Vedeți detalii aici - https://www.dcnews.ro/patronul-de-la-ferma-dacilor-retinut-dupa-incendiu_943837.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel