Urmărește emisiunea live


Cea mai lungă eclipsă parţială de lună din ultimii 580 de ani, la noapte. De unde va fi vizibilă

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Astronomii anunţă că în noaptea de joi spre vineri va avea loc cea mai lungă eclipsă parţială din ultimii 580 de ani. 

Eclipsa parţială va fi aproape completă, anunţă astronomii citaţi de sciencealert.com, mai mult de 97% din suprafaţa lunii urmând să fie umbrită. NASA anunţă chiar că procentul exact va fi de 99,1% din suprafaţa lunii, în timp ce Observatorul Griffith din Los Angeles anunţă 97%. 

În vârful eclipsei, doar o mică suprafaţă din Lună va mai fi luminată. Evenimentul astronomic va dura peste şase ore, iar luna va petrece 3 ore, 28 de minute şi 24 de secunde în umbra planetei noastre. Astfel, aceasta va fi cea mai lungă eclipsă parţială de lună din 1441 încoace. 

Eclipsa va fi vizibilă în America de Nord, Hawaii, dar şi în părţi din Rusia şi America de Sud, mai transmite sursa citată. În Australia, Noua Zeelandă, Japonia, China şi Asia de sud-est, eclipsa va fi vizibilă vineri, 19 noiembrie. 

De ce este atât de lungă eclipsa 

Eclipsa parţială de lună are loc exact înainte ca luna să ajungă la apogeu (n.r cel mai îndepărtat punct faţă de Pământ pe orbita sa). Asta înseamnă că se mişcă la cea mai mică viteză a sa şi că va dura ceva mai mult până va trece prin umbra planetei noastre. 

Prin comparaţie, eclipsa de lună din mai a fost cu o oră mai scurtă. 

Ce se întâmplă din punct de vedere astrologic 

”Unul dintre evenimentele marcante ale anului 2021 este Eclipsa de Lună/Luna Plină în Taur din data de 19 noiembrie. Nu aș face atâta caz din acest eveniment, doar că de data aceasta Luna va fi conjunctă cu Algol, cea mai nefastă stea fixă. Taurii și Scorpionii, mai ales cei născuți în 15/16/17/18/19/20/21 mai - noiembrie vor fi cei mai afectați. În rest, vom observa atât la nivel național, cât și mondial, tot felul de situații toxice. Relațiile și parteneriatele începute în această perioade nu vor fi cele mai potrivite”, a avertizat astrologul DCNews și Astrosens, Daniela Simulescu.

Informaţii pentru zodii 

Berbec

Marte se rupe de opoziție cu Uranus și reusești să te așezi. Programul tău va fi unul mai stabil. Astrele îți recomandă să fii mai serios cu banii.

Taur

Te irită faptul că nu poți anticipa acțiunile partenerului. Și poate nici nu ar trebui. Luna Plină de mâine va fi în semnul tău, deci ai grijă la emoțiile copleșitoare.

Gemeni

Din frica de a pierde (doar tu știi ce) s-ar putea să te grăbești cu anumite concluzii și fapte. Încearcă să îți prioritizezi proiectele profesionale.

Rac

Încăpățânarea nu este bună, mai ales când vine dintr-un orgoliu exagerat. Apropiații vor dori să știe care este motivul adevărat al acțiunilor tale.

Leu

Nu aștepta ca oamenii dragi să accepte imediat propunerile tale. Mai ales cele referitoare la gospodărie. Acum îți vei observa nivelul de autoritate.

Fecioară

Mintea este aliatul tău. Vei putea să te concentrezi atât la problemele personale, cât și cele profesionale. Și chiar vei testa mai multe soluții.

Balanță

Posesivitatea și gelozia vor face parte din scenariul zilei, direct sau indirect. Îți pui multe întrebări legate de cât valorezi tu în ochii celorlalți.

Scorpion

Ai vrea mai multă atenție din partea partenerului. Dar spre deosebire de el, tu nu știi să îți comunici atât de ușor trăirile interioare.

Săgetător

Astrele îți recomandă să nu te implici chiar în toate proiectele. Nu vei avea energie și sprijin pentru a te ocupa așa cum trebuie de fiecare.

Capricorn

Ce-ar fi să petreci câteva clipe doar cu tine? Să îți dai seama de care îți sunt nevoile adevărate. Simți că trebuie să renunți la unele planuri.

Vărsător

Resimți nevoia de stabilitate, emoțională în primul rând. Vei avea nevoie de un echilibru între viața profesională și cea personală.

Pești

Dacă vei fi mai umil, vei rămâne uimit de câte lucruri noi poți afla. Discuțiile despre subiecte profunde te vor mai scoate din starea de radicalizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel