Cea mai importantă victorie pentru Putin: cote istorice de încredere în Rusia

Deși se confruntă cu o economie șubredă și este izolat pe plan extern, cota de încredere a lui Vladimir Putin pe plan intern a crescut la un procent istoric de 85%, în timp ce 74% dintre ruși spun că l-ar vota din nou dacă ar avea loc alegeri weekendul viitor.

Potrivit Russia Today și Sputnik, sondajul realizat de Fundația Opiniei Publice în perioada 7-8 februarie (înainte de summit-ul de pace de la Minsk - n.r)  arată că rata de încredere în președintele Putin a atins nivelul de 85%, față de 75% în aceeași lună a anului trecut. Procentul celor care spun că l-ar vota pentru un nou mandat a crescut și el de la 45% în 2014 la 74% în prezent.

Sprijinul intern este vital pentru liderul unei țări și acțiunile acestuia în plan extern. Pentru Putin, asemenea tuturor președinților, cotele înalte de popularitate reprezintă combustibil politic. 

Diferiți experți au apreciat că prăbușirea economiei ruse și ostilitatea cu care este văzut Putin în Occident vor face ca liderul de la Kremlin să cadă în dizgrație în ochii rușilor, pierzându-și eșafodajul sprijinului popular. Deocamdată însă, pare că economia precară nu-l "ucide" pe președintele Putin, la fel cum nici violarea dreptului internațional nu-i tulbură apele acasă.

Alți analiști au spus că prin agresiunea rusă din Ucraina, pusă de Kremlin pe seama nevoii de a apăra minoritatea rusă, Putin caută să-și consolideze susținerea din partea rușilor. Situația este relativ similară cu momentul 2000, când Vladimir Putin a candidat la alegerile prezidențiale. Anonimul Vladimir Putin a devenit un lider cu cote imense de popularitate după ce și-a asumat "misiunea istorică" de a rezolva situația din Caucazul de Nord și a pornit al doilea război din Cecenia.

Presa germană: Summit-ul de la Minsk, o înfrângere. Ucraina, ruptă de Rusia și SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel