EXCLUSIV  Ce urmează în 2022. Previziunile lui Hartmann: Va fi anul unei mari puteri europene iar România devine spațiu de rivalitate între trei forțe

Emmanuel Macron, sursă foto: Palatul Elysee, Administrația Prezidențială a Franței via. Emmanuel Macron Facebook
Emmanuel Macron, sursă foto: Palatul Elysee, Administrația Prezidențială a Franței via. Emmanuel Macron Facebook

2022 vine cu schimbări importante în regiune și pe plan politic extern. Analistul H.D. Hartmann, invitat la ultima ediție din acest an a emisiunii „Pe Plan Extern”, a făcut câteva previziuni pentru anul care stă să înceapă.

„Previziuni pentru 2022? Anul francez. Va începe președinția franceză a Uniunii Europene iar Emmanul Macron a semnat Tratatul de la Quirinal. Franța dorește poduri peste Mediterană, trenuri de viteză franco-italiene, o apropiere fizică cu Africa de Nord - Liga Sudului, ca răspuns la Liga Hanseatică de care Germania s-a folosit pentru ocuparea economică a Europei”, a precizat H.D. Hartmann, în cadrul emisiunii „Pe Plan Extern” de la DC News TV, ediție care a închis anul 2021.

„Fără discuție va fi anul francez, vor fi alegeri prezidențiale”, a amintit H.D. Hartmann, care a subliniat „visul Franței de a redeveni putere mondială.

Amintim că luna trecută Franța și Italia au semnat la Roma, un tratat bilateral, considerat de importanţă "istorică", menit să consolideze relaţiile de cooperare dintre cele două ţări puse la încercare în ultimii ani de o criză diplomatică, în timp ce semnarea acestui document intervine pe fondul unei tranziţii în Europa odată cu retragerea Angelei Merkel din prim-planul scenei politice. Tratatul a fost parafat la Palatul prezidenţial Quirinal de către preşedintele francez Emmanuel Macron şi de şeful guvernului italian, Mario Draghi, în prezenţa preşedintelui italian Sergio Mattarella.

Regiunea Mării Negre va deveni spațiu de rivalitate între cel puțin trei mari puteri

„Va fi un an al Franței. În regiune nu știm dacă va fi război în Ucraina, dar fără discuție Kievul nu își mai poate permite economic, social, cultural, militar, această stare de permanent conflict. Acolo va trebui să se întâmple ceva.

„În Olanda vom putea presupune că Mark Rutte, care s-a opus dreptului natural al României de a intra în Schengen, va avea un guvern după 275 de zile de la alegerile la care a câștigat cel mai mare număr de voturi nu au fost un succes. Va fi probabil un guvern foarte slăbit”, a mai adăugat Hartmann.

Analistul a amintit și că în 2022 Germania va intra cu un guvern nou după 16 ani în care Angela Merkel a condus cea mai puternică economie a Europei iar anul care urmează va aduce „restructurări fundamentale de concepții politice care sunt anunțate de o vizită pe care nimeni nu a băgat-o în seamă în presa din România: Vizita de la finalul acestui an a lui Emmanuel Macron în Ungaria”.

„Regiunea Mării Negre va deveni spațiu de rivalitate între cel puțin trei mari puteri: UE, SUA și Federația Rusă iar Franța își negociază poziția”, a conchis H.D. Hartmann.

Emisiunea completă - VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel