Ce trebuie să faci în caz de cutremur. Sfaturi date de Raed Arafat

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat oferă sfaturi pentru populație în caz de seism.

Secretarul de stat, care conduce Departamentul de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă din MAI, a spus că, în caz de cutremur, orice om ar trebui să aibă în casă provizii pentru minimum 72 de ore. "Japoneziii spun că în primele 72 de ore (de la producerea unui dezastru - n.r.) nu este timp pentru cei care nu au probleme majore (...) Un mesaj care se transmite populaţiei: pregătiţi-vă că în primele 72 de ore nu avem timp de cei care nu au probleme majore. Adică: apă, mâncare pentru trei zile, totdeauna să le ai la tine acasă. Aceste mesaj nu numai în Japonia se transmite, o să îl auziţi de către cei din SUA, de către mai multe ţări care s-au confruntat cu situaţii de calamităţi", a spus Raed Arafat.

El a subliniat, pe de altă parte, că populaţia face parte din sistemul de intervenţie şi că este nevoie de voluntari în cazul unor calamităţi. "În România este un sistem de intervenţie care nu este foarte diferit de cel din Japonia. Bucureştiul trebuie să fie pregătit pentru intervenţie, dar Bucureştiul nu va interveni singur în Bucureşti. Niciodată, într-o ţară ca România, nu se va aştepta ca Bucureştiul să facă faţă singur (în cazul unui seism mare - n.r.), este imposibil. Trebuie să pregătim o ţară întreagă să intervină nu numai în Bucureşti. Sistemul naţional de intervenţie trebuie să fie pregătit să reacţioneze integral şi integrat la orice situaţie.

Am reuşit să obţinem autorizaţie din partea ONU pentru prima echipă de pompieri pentru căutare-salvare. Acum planul nostru este ca în fiecare judeţ să avem câte o astfel de echipă în următorii patru-cinci ani. Pregătirea personalului de intervenţie este la fel de importantă ca şi pregătirea populaţiei. O ţară întreagă va răspunde în situaţia unei calamităţi. Zona neafectată va fi cea care va interveni în zona afectată", a adăugat Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel