Ce trebuie să facă o persoană pentru a adopta un câine

cateii
cateii

Noua lege a eutanasiei, votată marți în Camera Deputaților, prevede condițiile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană care vrea să adopte un câine de la adăpost. Sfatul celor care susțin eutanasia este: "Cei care iubesc câini să-i adopte". Însă, între îndemnul "Adoptă!" și punerea lui în practică stau o lege și o serie de cerințe. 

Articolul 8 din legea recent adoptată de către deputați, legea eutanasiei maidanezilor, prevede că în termen de 14 zile câini vor fi uciși, dacă nu sunt adoptați.

Pentru a adopta un câine sunt prevăzute următoarele cerințe:

- prezentarea de către adoptator a dovezii spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor;

- prezentarea de către adoptator a dovezii resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor; - prezentarea de către adoptator a acordului asociaţiilor de proprietari sau, după caz, a vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini; - înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.

În plus, cei care adoptă sunt obligați să identifice câinii prin microcipare, fiind specificat că înregistrarea este suportată de către deținător. În prezent, programul de adopții al ASPA este de doar două ore pe zi, între 11 și 13, trei zile pe săptămână- luni, miercuri și vineri. În noua lege este prevăzut că "Programul de lucru în relaţiile cu publicul al adăposturilor pentru câinii fără stăpân, va fi zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 18.00", fără a preciza programul de adopții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel