Ce trebuie să cauți pe eticheta iaurtului cu fructe înainte de a-l cumpăra. Mihaela Bilic: Cu cât mai puțin cu atât mai bine / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wayhomestudio
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wayhomestudio

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat la ce trebuie să fim atenți atunci când alegem iaurtul cu fructe din supermarket. 

„Cum alegem iaurtul cu fructe? Ei bine, nu după conținutul de grăsime și nici după numărul de calorii, ci după cantitatea de zahăr care a fost adăugată. Cu cât mai puțin cu atât mai bine.

Se numește el iaurt cu fructe, dar de fapt este un iaurt cu zahăr și vreau să vă învăț astăzi cum să vă dați seama cât zahăr a fost adăugat în iaurt.

Din păcate, industria alimentară pune laolaltă și lactoza (adică zahărul natural din lapte) și zahărul rafinat așa că voi pe etichetă o să vedeți cuvântul zaharuri. Orice tip de lapte are 3,5 grame de lactoză. Deci din gramele de zaharuri dați la o parte 3,5 și ceea ce rămâne este zahărul rafinat adăugat.

Veți vedea că în funcție de sortiment, cantitatea de zahăr adăugat poate să varieze năucitor. Avem aici un produs cu 6.5 g de zaharuri. Dacă dăm 3.5 la o parte ne rămân 3g de zahăr rafinat adăugat. La cealaltă extremă avem un produs care are 14g de zaharuri, deci aproape 10g de zahăr rafinat adăugat.

Ce înseamnă 10g? Țineți cont că o linguriță de zahăr are 5g, așa că într-un astfel de produs aveți două lingurițe de zahăr la suta de grame de produs.

Noi îl numim iaurt cu fructe, dar el este mai degrabă o budincă, o șarlotă, un deșert. Are calorii cât înghețata.

Dragii mei, dacă vă doriți un iaurt cu fructe atunci mergeți pe o variantă cu cât mai puțin zahăr adăugat și asta înseamnă să nu depășească 7g de zaharuri pentru că altfel este budincă și un desert nu e egal un iaurt. Acum știți!", a spus Mihaela Bilic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel