Ce subiecte ar putea pica la proba scrisă de Limbă şi Literatură Română, de la Examenul de Bacalaureat 2011

rezultate
rezultate

Luni, 27 iunie, elevii de clasa a 12-a vor susţine proba scrisă de Limba şi Literatura Română. Este considerată de mulţi cea mai importantă şi dificilă probă de la Examenul de Bacalaureat.

UPDATE:

Baremul de corectare pentru varianta 5 la examenul de Bacalaureat la Limba şi literatura română

Proba este alcătuită din trei subiecte. Subiectul I, la care se dă un text şi nouă cerinţe de rezolvat pe baza textului respectiv. Subiectul II, la care elevul trebuie să scrie un text argumentativ. Subiectul III reprezintă partea de literatură, în care elevul trebuie să scrie un eseu conform programei.

Dintre cele trei, ultimul subiect dă mereu cele mai mari emoţii elevilor.  În anul 2008, aceştia au avut de scris un eseu despre particularităţile basmului cult.

Subiectele la examenul de Bacalaureat 2011, proba scrisă la Limba şi literatura Română. Rămâi pe De Ce News pentru a afla baremul de corectare

În 2009, subiectul nu a mai fost aşa uşor. Elevii au avut de prezentat tema şi viziunea despre lume, reflectate într-un roman psihologic din perioada interbelică.

Anul trecut, basmul cult a revenit. De data aceasta, nu s-a cerut particularităţile speciei narative, ci particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un basm studiat.

În ceea ce priveşte promovabilitatea, în anul 2008 a fost 77, 24%. Următorul an a crescut la 81,47%, iar în 2010 a scăzut la doar 69,3%, cel mai slab procent de promovabilitate din ultimii zece ani.

Este greu de prezis ce  se va da anul acesta, pentru că alegerea subiectelor e un fel de loterie. Totuşi, nuvela este una din speciile narative care nu s-a mai dat de foarte mult timp.

Elevii  însă sunt de altă părere. Unii spun că "nu există înteres în ceea ce priveşte nuvela", adăugând că tot un roman va pica pentru că e mai dificil.

Model de subiect la Limbă Română pentru examenul de Bacalaureat 2011

Citeşte şi: Probele scrise la bacalaureat încep luni, peste 2.600 de poliţişti asigură ordinea în 1.422 centre

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel