Antonescu, despre ”Tăriceanu, primit în partid de Iohannis”

Invitat la "Interviurile DC News" președintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit, miercuri, și despre o eventuală revenire a lui Călin Popescu Tăriceanu în PNL. Președintele Senatului a făcut, joi, pasul anticipat de președintele PNL cu o zi înainte. Răspunsul lui Antonescu este neașteptat, mai ales că vicele PNL, Klaus Iohannis, declara în urmă cu o săptămână că Tăriceanu poate reveni oricând în partid.

"Domnul Tăriceanu este pe un cal alb cu un steag în mână, bate țara și oricât ar părea de ciudat, domnul Tăriceanu se întrebuințează pentru a vă răsturna de la conducerea PNL, luni dimineața", a deschis discuția analistul Bogdan Chirieac referitoare la președintele Senatului.

"Domnule Chirieac, treaba asta se întâmplă de vreo cinci ani, se mai schimbă calul. Sincer, domnul Tăriceanu este cam pe jos, sau calul este de împrumut și n-o să-l lase mult. Sigur, asta a pus PNL, și eu sunt foarte mulțumit, în centrul campaniei electorale", a răspuns Crin Antonescu.

Citește și: Reacția lui Antonescu după reînscrierea lui Tăriceanu în PNL

Despre ce va face Crin Antonescu, luni dimineața, dacă PNL nu reușește cele 20 la sută de procente la alegerile europarlamentare, liderul liberal a spus că "dacă acest obiectiv nu se îndeplinește, și nu este niciun dezastru, eu îmi voi respecta decizia pe care am anunțat-o. Domnul Iohannis de jure și de facto va prelua toate atribuțiile președintelui prin statut până la un congress care alege un nou președinte".

Întrebat dacă ar exista posibilitatea ca domnul Ludovic Orban sau domnul Călin Popescu Tăriceanu întors pe calul roib să preia conducerea partidului, Antonescu a declarat că președintele Senatului nu poate prelua șefia PNL, în primul rând că nu este membru de partid.

Citește și: "Tăriceanu nu-l poate înlocui pe Antonescu la șefia PNL"

"Domnul Tăriceanu nu are ce să preia decât vreo misiune de la domnul Ponta prin intermediul domnului Zgonea. Deci nu are ce să preia domnul Tăriceanu. Domnul Tăriceanu nu este în povestea noastră pentru că nu este în partid, totuși".

- Dar se poate întoarce, spune Chirieac.

- Domnule, se poate întoarce, dar nu va fi primit. Cine poate să-l împiedice să se întoarcă?

- Da îl primește domnul Iohannis, a mai spus Chirieac.

- Nu-l primește partidul, nu-i vorba de domnul Iohannis, nu decide domnul Iohannis sau nu. Sigur, ar putea încerca precum doamna Aspazia Cojocaru. Știți, acum este vorba despre autonomia filialelor. Știu și eu, poate intră cine știe unde, dar în sensul în care întrebați, nu mai vine. Și sincer să fiu, nici nu are prea multă imaginație domnul Tăriceanu să vină pe acolo.

Deci domnul Orban sau oricare alt domn din Partidul Liberal când vom stabili că va fi Congresul va putea candida la președinția acestui partid cum s-a întâmplat întotdeauna. A candidat și domnul Pandele. Mai țineți minte istoria PNL-ului? Domnul Pandele, primar de Voluntari a candidat la președinția PNL. Am candidat și eu, și Tăriceanu, și Stoica. A câștigat Stoica, a conchis la acest subiect în redacția DC News președintele PNL,  Crin Antonescu.

Citește și: Avertismentul lui Orban pentru Tăriceanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel