Avertismentul lui Orban pentru Tăriceanu

Liberalul Ludovic Orban, care l-a acuzat pe Călin Popescu Tăriceanu că a dezertat atunci când a părăsit PNL, îi atrage atenția acestuia că va eșua dacă plănuiește, împreună cu PSD, să facă rău actualei conduceri a partidului. Orban a precizat, pentru DC News, că Tăriceanu s-a înscris "pe furiș" în partid.

Ludovic Orban ne-a răspuns telefonic la câteva întrebări referitoare de revenirea lui Călin Popescu Tăriceanu în PNL.

Ce părere aveți despre reînscrierea lui Tăriceanu?

Trebuie să se hotărască. Ori e liberal, ori pleacă din PNL. Sper să nu se fi înscris în partea din PNL Satu Mare care e la PSD acum. În rest, orice filială poate să primească orice fel de membru, n-am niciun fel de părere.

Credeți că reînscrierea asta echivalează cu recunoașterea unei greșeli sau face parte dintr-un plan?

Și dacă face planuri cu PSD-ul, nu are nicio șansă să facă rău PNL-ului așa cum nu a făcut rău PNL-ului, atunci când a dezertat la PSD.

Tot dvs l-ați numit trădător când a plecat...

Eu n-am folosit cuvântul trădător. În cazul d-lui Tăriceanu am crezut că este vorba de o sosie a d-lui Tăriceanu care a luat decizia, de aia am spus că nu pot să-mi explic o astfel de decizie.

Vă așteptați ca luni să existe acțiuni concertate de schimbare a conducerii PNL?

Nu, nu, nu. Deci PNL este angajat prin toți oamenii importanți, prin toți militanții, prin toți membrii în bătălia pentru Parlamentul European pentru atingerea obiectivului electoral de peste 20% pe care ni l-am propus. Ce a făcut dl. Tăriceanu la Satu Mare e o chestiune total secundară care nu are niciun fel de relevanță pentru efortul uriaș pe care îl fac membrii PNL de a se lupta cu mafia roșie care încearcă să pună mâna pe România.

Mi se pare oricum un nou gest pe care nu-l înțeleg. După ce la conferința de presă a spus că se bate el, că negociază el cu Ponta pentru PNL, după ce s-a bătut cu pumnul în piept că negociază cu Ponta s-a dus la Ponta și și-a anunțat pe furiș demisia pe furiș, acum iarăși se înscrie în partid, tot pe furiș. Este un episod secundar, întreg PNL este angajat într-o luptă extrem de dificilă cu partidul-stat care este PSD-ul pentru a împiedica să obțină un scor prea mare la europarlamentare și pentru a-l împiedica să obțină președinția României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel