Ce spune Zgonea despre decizia CCR privind interceptările

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat joi, referindu-se la decizia CCR privind interceptările, că aceasta este "obligatorie pentru Parlament și trebuie să fie pusă în aplicare".

"Din punctul meu de vedere, decizia CCR este obligatorie pentru Parlament. Să fie pusă în aplicare. Întotdeauna vom găsi soluții astfel încât activitatea parchetelor, a DNA să fie cea stabilită prin deciziile legale. Nu cred că există un impediment. Cooperarea aceasta între serviciile așa-zis de intelligence și parchetele naționale există peste tot în lume, nu numai în România. Astfel, cu această provocare pe care o avem după 11 septembrie, toate statele au luat decizii de cooperare mult mai strânse între sistemul juridic, judiciar dintr-un stat și sistemul de intelligence. Acest lucru generează securitate într-o societate, iar dacă vă uitați la mediul în care România se află, o să vedeți că România, în acest moment, este o oază de securitate. (...) Cu calm și cu răbdare vom găsi o soluție și la această decizie a CCR", a precizat Zgonea, la Parlament.

Citește și: SRI, reacție la decizia CCR privind interceptările

Întrebat dacă precizarea sa este în acord cu declarația ministrului Justiției potrivit căreia aparatura SRI să poată fi folosită de procurori, Valeriu Zgonea a spus că nu poate să comenteze această afirmație a ministrului Justiției până când nu are în față un text final de ordonanță de urgență sau un proiect de lege.

"Nu pot să comentez o reacție pe care doamna ministru al Justiției o are până când nu văd un text final de ordonanță de urgență sau un proiect de lege care a fost transmis Parlamentului. Doamna ministru a exprimat un punct de vedere din perspectiva funcției pe care o are. Eu, din perspectiva funcției pe care o am, aștept o soluție rapidă, astfel încât lucrurile bune pe care le-am făcut în ultimii ani să rămână", a susținut Zgonea.

Citește și: Ședință CSAT pe tema deciziei CCR. Când va avea loc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel