Ce spune Verhofstadt despre zvonul ”PNL în PPE”

Guy_Verhofstadt
Guy_Verhofstadt

Liderul Alianței Democrate a Liberalilor din Europa, Guy Verhofstadt, spune că PNL nu va pleca din ALDE pentru că ”nu te poți separa de un frate sau de o soră”. Candidatul ALDE la șefia Comisiei Europene a descris relația Alianței cu PNL în termeni de ”familie”, într-o conferință de presă comună cu Crin Antonescu, care precizat, la rândul său, că partidul pe care îl conduce nu intenționează să părăsească ALDE.

Verhofstadt, aflat în vizită la București, a fost întrebat cum comentează informațiile din presa română conform cărora există negocieri ale PNL cu ALDE, pentru afilierea la această familie politică.

"Eu cred că e monstrul din Loch Ness al politicii româneşti, care ajunge la suprafaţă din când în când, dar pentru mine este foarte clar. Eu ştiu PNL din 1989, iar de atunci avem o relaţie foarte apropiată cu partidul şi în special cu Crin (Antonescu, n.r.). Am fost primul partid din vestul Europei care a trimis camioane cu calculatoare în România pentru a ajuta PNL să se consolideze ca partid. În februarie toate acestea au fost distruse de mineriadă (...) şi două săptămâni mai târziu am trimis un alt camion. Şi apoi un radio liber, au început cu Radio Contact. Deci, pentru noi, PNL este ca o familie apropiată, ca frate şi soră. Deci nu te poţi separa de un frate sau o soră", a răspuns liderul ALDE, citat de Mediafax.

Citește și: Candidatul ALDE la șefia CE a venit la București

Vicepreședintele PNL, Sorin Frunzăverde, a declarat recent că negociază personal cu președintele PPE, Joseph Daul, pentru intrarea PNL în familia popularilor europeni. Un alt vice al partidului, Radu Stroe, a spus că Antonescu își dorește ca PNL să părăsească ALDE în favoarea PPE.

De asemenea, europarlamentarul Norica Nicolai a precizat că liderul ALDE, Guy Verhofstadt, a primit un e-mail din partea unei persoane care se recomanda drept deputat PNL de Timiş în care spunea că este foarte nemulţumit de faptul că liberalii vor trece la PPE.

Citește și: Swoboda: La Bruxelles se vorbește despre negocieri între PNL și PPE

"Persoana care i-a scris lui Guy nu aparţine partidului nostru şi aş vrea să fac un apel. (...) Nu ştiu de câte ori trebuie să repetăm că suntem ceea ce suntem şi vom rămâne ceea ce suntem şi credem că este jenant ca într-o campanie electorală un subiect care nu are nicio legătură cu realitatea să fie utilizat doar într-un scop de manipulare", a afirmat Nicolai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel