Swoboda: La Bruxelles se vorbește despre negocieri între PNL și PPE

Președintele Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D), Hannes Swoboda, a declarat, duminică, la Antena 3, că în cercurile de la Bruxelles și cele din Parlamentul European se vehiculează înscrierea PNL în Partidul Popular European (PPE).

Austriacul a spus că a auzit zvonurile din România cu privire la o posibilă încercare a PNL de a intra în cea mai mare familie europeană, cea a popularilor. Swoboda a precizat că informații despre negocierile dintre PNL și PPE circulă și la Strasbourg și Bruxelles.

"Mi se pare ciudat. Nu poţi să te muţi dintr-o familie politică în alta, în funcţie de cine îţi oferă favoruri. E ca şi cum ai intra într-o familie şi te-ai căsători cu cineva, pentru că acolo e mâncare bună, şi apoi te-ai muta în altă familie şi te-ai căsători cu altcineva, pentru că acolo e mâncare şi mai bună", a declarat Swoboda.

"Sunt foarte mirat că există partide care ar face aşa ceva. (...) Mă bucur că social-democraţii de aici, din România (PSD - n.r.) au idei foarte clare şi nu se uită în jur, să vadă cine oferă mai mult", a mai spus Hannes Swoboda, care a mai arătat că PNL nu va avea de câştigat dacă iese de la guvernare.

PDL și UDMR sunt singurele partide din România care fac parte din familia popular europeană.

PNL este membru al Alianței Liberalilor și Democraților din Europa (ALDE), familia europeană care i-a susținut puternic pe liberali, în special în vara anului 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel