Ce spune Rusia despre vizitele liderilor americani în România

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malginov, a declarat, într-un interviu difuzat sâmbătă, că speră ca vizitele la Bucureşti ale vicepreşedintelui american Joe Biden şi ale altor oficiali din SUA şi NATO să nu agraveze situaţia din regiune, ci să contribuie pozitiv la rezolvarea crizei.

'Înţelegem că problemele discutate aici vor atinge şi situaţia de la Marea Neagră, situaţia din Ucraina, că vor discuta despre relaţiile cu Federaţia Rusă. Sperăm că nu vor agrava, ci vor contribui pozitiv la un posibil trend pozitiv, dar să vedem care vor fi rezultatele', a afirmat Malginov la Digi 24, întrebat cum priveşte vizita la Bucureşti a vicepreşedintelui american Joe Biden, dar şi a unor oficiali CIA şi a secretarului general NATO Anders Fogh Rasmussen.

VEZI ȘI: Joe Biden, întâlnire cu Băsescu și Ponta, la București. Chirieac: "Putem privi liniștiți la amenințările de pahar ale lui Rogozin"

El a apreciat că este firesc ca statele membre NATO şi UE să se viziteze reciproc, însă a precizat că în funcţie de rezultatele acestor discuţii Rusia îşi va construi propria politică.

'România este membru al NATO şi al UE. România are relaţii strategice cu SUA. Este firesc ca statele să schimbe vizite. Acesta este un aspect.(...) Este ceva normal. Dar când ne uităm la NATO ca un întreg şi vedem noile discuţii care au loc cu scopul de a reînnoi relaţiile politice cu Rusia şi de a creşte prezenţa trupelor permanente, nu sunt fapte pe care să le ignorăm din punct de vedere strategic şi geopolitic. Şi vom lua aceste lucruri în considerare şi vom construi propria noastră politică legată de aceste lucruri', a subliniat ambasadorul Oleg Malginov

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel