Ce spune Rovana Plumb despre egalizarea vârstei de pensionare

Rovana Plumb, vicepreședinta PSD și ministrul Mediului, a explicat că informația că va fi egalizată vârsta de pensionare din 2015 este un fals și un fix al PDL încă din 2009. Ea subliniază că actuala guvernare nu va proceda ca fosta, care a vrut să ia o astfel de măsură peste noapte, fără a pregăti un climat prielnic. 

"În Strategia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă 2013-2020, nu se pune problema egalizării vârstei de pensionare la 65 de ani în 2015! Nicăieri în textul Strategiei nu se amintește o astfel de acțiune asociată cu un asemenea termen! Deși Uniunea Europeana a recomandat ca egalizarea vârstei de pensionare între femei și barbati să se realizeze mai rapid, Ministerul Muncii a negociat ca acest lucru să aiba loc până în 2035, pentru ca România să se poata pregăti pentru o astfel de măsură", subliniază Rovana Plumb.

PDL a avut o idee fixă. Noi nu facem ca ei

Vicepreședinta PSD susține că aplicarea unei asemenea legi "este o idee fixă a PDL, care și astăzi o susține cu aceeași ardoare, deși aplicarea sa ar fi absurda în prezent". Rovana plumb subiniază că PDL a făcut propunerea egalizării în 2009, când s-a pronunțat împotrivă. Ministrul Mediului precizează că nici atunci, dar "nici acum România nu este încă pregatită, tocmai de aceea guvernul a insistat in discuțiile cu Comisia Europeană ca măsura să fie planificata pentru orizontul de timp 2035.". Până atunci, vor  fi luate o serie de măsuri, precum "reducerea diferențelor de gen în salarizare", pentru a asigura climatul prielnic unei asemenea măsuri.

Rovana Plumb a mai declarat:"Noi nu facem ca PDL – să propunem egalizarea peste noapte a vârstei de pensionare la 65 de ani fără să ne gândim la consecințe".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel