Ce spune Raed Arafat despre suspiciunile de GRIPĂ PORCINĂ

raed_arafat
raed_arafat

Un angajat de la Aeroportul din Sibiu a murit și alți doi au ajuns la spital cu aceleași simptome. Le-au fost recoltate probe care au fost trimise la Institutul Cantacuzino. Medicii se tem de existența unui virus gripal sever. 

"Nu trebuie să inducem panică atât timp cât nu ştim despre ce este vorba. Ştim de ani de zile însă că gripa poate provoca şi deces, în anumite condiţii. În aceste cazuri au fost recoltate probe, care au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino", a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, scrie Mediafax.

Întrebat despre suspiciunea de GRIPĂ PORCINĂ, Raed Arafat a răspuns: "Nu ştim despre ce este vorba, nu ne putem pronunţa, pentru că nu avem voie să ne jucăm cu diagnosticele şi să inducem panică în populaţie".

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat: "Cei doi bărbaţi erau în concediu medical pentru afecţiuni respiratorii, diagnosticul unuia dintre ei fiind de pneumonie interstiţială. În cursul zilei de luni, un coleg al lor, sosit la spital cu simptome asemănătoare, a decedat, iar în această seară conducerea aeroportului a decis să îi trimită şi pe cei doi la spital, pentru supraveghere şi analize", scrie sursa citată.

Cei doi pacienţi, în vârstă de 22, respectiv 26 de ani, au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului. Ei sunt izolaţi de restul bolnavilor.

Pacientul care a murit luni avea doar 38 de ani. I s-au recoltat probe, însă rezultatele nu sunt gata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel