Ce spune Radu Tudor despre numirea Procurorului General în CSAT

Jurnalistul Antena 3, Radu Tudor, consideră o idee bună ca Procurorul General să fie membru în CSAT.

Conducerea Ministerului Public a transmis ministrului Justiţiei propunerea de completare a Legii nr. 415/ 2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în sensul includerii ca membru de drept al acestei instituţii şi a procurorului general.

În cadrul unei intervenții telefonice la antena 3, Radu Tudor a explicat de ce este de acord cu propunerea Ministerului Public. 

"Dacă informatorul este în CSAT, anchetatorul nu ar putea să fie și el? De drept, fac parte din CSAT șefii SRI și SIE, cei care informează Parchetul General în legătură cu toate spețele de încălcare a legilor siguranței naționale. Și atunci, cel care anchetează și depistează și întocmește rechizitoriile ar avea mai multe motive să fie acolo, întrucât completează foarte bine dimensiunea de siguranță națională. Mie mi se pare în regulă, pentru că de obicei Procurorul General este invitat special ca să prezinte niște situații, rapoarte, chestiuni de crimă organizată, de terorism, de corupție. Ori povestea asta a completării CSAT cu Procurorul General mie mi se pare în regulă, indiferent de numele persoanei care urmează să fie Procuror General. Eu cred că actualul Procuror General interimar are suficientă experiență profesională să răspundă unei astfel de provocări, dar o văd și ca pe o mișcare interesantă pentru viitorul Procuror General ce urmează să fie nimit de președintele Klaus Iohannis. Aș vedea-o și ca pe o mișcare de întărire a puterii și influenței lui Klaus Iohannis în interiorul CSAT, cu noul procuror general pe care îl va numi chiar el", a declarat, miercuri, la Antena 3, realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire".

Citește și: Procurorul General vrea să fie membru de drept al CSAT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel