Ce spune Mark Gray despre sursele folosite în numirea miniștrilor corupți

Mark-Gray dece
Mark-Gray dece

Mark Gray, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat, vineri, că instituţia de la Bruxelles este mulţumită de diferitele surse guvernamentale şi nonguvernamentale din România folosite cu privire la numărul de miniştri cercetaţi penal pentru corupţie menţionat în raportul MCV

"Este important de notat că în mai multe declaraţii din ultimele zile s-a sugerat că nu e niciun ministru anchetat. Am folosit o întreagă serie de surse, suntem mulţumiţi de acestea. Sunt atât guvernamentale, cât şi nonguvernamentale şi suntem încrezători în conţinutul raportului", a afirmat Gray, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

El a subliniat că "datele problemei nu s-au schimbat" după clarificarea pe text făcută de Comisie.

"În esenţă, avem o ambiguitate care a fost în raport. Datele problemei nu s-au schimbat. Noi am considerat că a fost adecvat să schimbăm două cuvinte din raport pentru a clarifica faptul că vorbim despre cazuri confirmate, unde s-a făcut acuzarea de către procurori. Din nou, insist că aceasta a fost făcută pentru a îndepărta o anume ambiguitate care a apărut după ce am publicat raportul. Am văzut în ultimele zile o întreagă serie de declaraţii serioase, dar şi contradictorii, şi am considerat adecvat să facem acea clarificare", a afirmat Gray, potrivit RTV.

Cu privire la modul în care a fost făcută modificarea Raportului MCV pe Justiție, oficialul CE a spus că "Nu a fost ascuns de nimeni, cu certitudine. Pot să vă dau mai multe exemple de discuţii şi convorbiri telefonice avute ieri cu jurnalişti în care am fost cât se poate de transparenţi în a explica schimbarea pe care am făcut-o".  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel