Ce spune Laura Codruța Kovesi despre salvarea lui Cătălin Teodorescu de Parlament

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a vorbit, joi seară, la TVR 1, în emisiunea Prim Plan, despre salvarea lui Cătălin Teodorescu în Parlament, din lipsă de cvorum, în dosarul ANRP. În același dosar, parlamentarii au votat pentru reținerea și arestarea lui Ioan Oltean, cerută de DNA.

"Nu e o situație nouă pentru noi. În cadrul cererilor formulate de DNA pentru ridicarea imunității parlamentarilor, de multe ori au fost admise, dar și de foarte multe ori respinse. Cred că această situație creează o inegalitate în aplicarea legii. Spre exemplu, în cazul deputatului Teodorescu, încadrarea juridică este aceeași cu a celorlalte persoane anchetate în dosar. Singura diferență este că alte cinci dosare din dosar sunt în stare de arest preventiv, în timp ce față de acest suspect nu s-a putut lua această măsură. Printr-un vot politic, printr-o decizie politică din Parlament, se blochează cursul justiției și se creează posibilitatea de a aplica un tratament inegal persoanelor", a spus Laura Codruța Kovesi, care a subliniat că semnalul nu este bun pentru societate.

[citeste si]

Întrebată de ce crede că o cerere a fost admisă și una respinsă, pe aceleași acuzații, șefa DNA a răspuns: "Este dificil să spun cu ce are legătură. În cursul zilei de ieri au fost două cereri în același dosar. Una a fost admisă, un a respinsă. Nu știu dacă are legătură cu calitatea într-unul dintre partide a uneia dintre persoane cu privire la care noi am cerut ridicarea imunității".

Kovesi a spus că respingerea cererilor nu sunt motivate și "noi nu știm niciodată de ce o astfel de cerere este respinsă". Șefa DNA vede măsura cea mai corectă "ca această imunitate să fie eliminată și orice cenzură pe tot ce înseamnă măsuri preventive în România să fie luate de instanțele de judecată".

În plus, Laura Codruța Kovesi se arată deranjată că sunt persoane care nu declară nimic în fața procurorilor și, în schimb, când ies de la DNA, se apără la televiziuni și nu în mediul unde trebuie să se apere, unde trebuie să dea lămuriri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel