Ce spune Kremlinul despre un armistițiu de Crăciun în Ucraina

Ce spune Kremlinul despre un armistițiu de Crăciun în Ucraina / Foto: Kremlin.ru
Ce spune Kremlinul despre un armistițiu de Crăciun în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Kremlinul i-a răspuns lui Volodimir Zelenski în legătură cu încetarea focului de Crăciun.

Kremlinul susține că nu a primit nicio propunere pentru un armistițiu de Crăciun în Ucraina. Acest subiect nu este pe ordinea de zi, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

"Nu, nu s-au primit propuneri de la nimeni și un astfel de subiect nu este pe ordinea de zi", a spus el reporterilor, răspunzând la întrebarea dacă autoritățile ruse iau în considerare posibilitatea unui armistițiu de Crăciun sau de Anul Nou și dacă sunt gata să accepte acest lucru dacă o astfel de propunere vine de la Kiev.

Reacția lui Peskov vine după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Rusiei săptămâna aceasta să înceapă să-și retragă trupele până la Crăciun, ca prim pas către un acord de pace după aproape zece luni de război.

Peskov spune că sarcina principală a armatei ruse acum este să protejeze locuitorii din Donețk și Lugansk

Armata rusă se concentrează acum în primul rând pe situația dificilă din Donețk, a mai declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

"Sarcina principală este să protejăm oamenii din Lugansk și Donețk. Vedem o situație dificilă în Donețk, iar armata noastră se concentrează acum pe acest lucru în primul rând, desigur. Operațiunea militară specială continuă", a declarat Peskov reporterilor.

El a comentat astfel cuvintele șefului interimar al DPR, Denis Pushilin, potrivit căreia Cernihiv și Odesa "ar trebui eliberate"

"Totul depinde de alegerea cetățenilor, de decizia oamenilor", a spus secretarul de presă prezidențial.

Kremlinul așteaptă confirmarea deciziei SUA de a transfera sistemul de apărare aeriană Patriot în Ucraina

În plus, Kremlinul a declarat și că așteaptă confirmarea oficială a informațiilor din presă conform cărora Statele Unite au decis să furnizeze Ucrainei sisteme antirachetă Patriot.

"Încă nu aș comenta, pentru că acestea sunt rapoarte din presă. În vremea noastră, rapoartele din mass-media sunt un lucru nesigur, așa că vom aștepta câteva informații oficiale", a mai declarat Dmitri Peskov, la aceeași conferință de presă.

Peskov a fost întrebat și dacă Kremlinul este de acord cu opinia lui Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, care a declarat că în Ucraina aceste complexe vor deveni o țintă legitimă pentru armata rusă.

"Cu siguranță", a răspuns el.

Surse CNN din administrația SUA au declarat că Washingtonul ar putea anunța în această săptămână o decizie de a transfera sistemele de apărare aeriană Patriot în Ucraina, pregătirile pentru aceste livrări fiind finalizate. Decizia privind livrările trebuie agreată și de șeful Pentagonului, Lloyd Austin, apoi decizia va fi luată de președintele Joe Biden. Potrivit sursei citate, armata ucraineană va fi învățată în Germania cum să folosească aceste sisteme.

Ce se întâmplă cu tradiționalul mesaj al lui Putin

Cât despre momentul mesajului președintelui rus Vladimir Putin către Adunarea Federală, Peskov spune că aceasta este o ghicitoare în zaț de cafea.

Solicitat să comenteze rapoartele conform cărora tradiționalul mesaj al lui Putin ar putea avea loc anul viitor și, de asemenea, că ar putea fi transmis de președinte în scris, Peskov a spus: "El (mesajul) nu există în scris".

"În ceea ce privește mesajul, este posibil să se trimită un mesaj anul viitor, cu siguranță este posibil. Acesta este un adevăr destul de evident", a subliniat Peskov.

El a recomandat ca mass-media să "termine ghicitul în zaț de cafea".

La începutul acestei săptămâni, Peskov a spus că nu va avea loc o mare conferință de presă prezidențială înainte de Anul Nou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel