Ce spune Iohannis despre suspendarea procesului cu ANI

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a vorbit joi despre decizia Curții de Apel Alba Iulia, care a suspendat procesul pe care liberalul l-a intentat Agenției Naționale de Integritate. Edilul a spus că nu îl îngrijorează dosarul de cercetare deschis de Parchetul ICCJ pentru un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat.

Klaus Iohannis a fost întrebat într-o conferinţă de presă despre suspendarea procesului în care contestă raportul ANI privind un posibil conflict de interese şi dacă îl îngrijorează faptul că acest caz este cercetat şi de către Parchetul Instanței Supreme.

"Nu mă îngrijorează. Eu am cerut la sfârşitul anului trecut acelaşi lucru, adică suspendarea, după ce am fost invitat la Parchetul General. Am dat o declaraţie pe speţa asta", a răspuns prim-vicepreședintele PNL, citat de Mediafax. El a adăugat că ancheta Parchetului ICCJ a început automat după raportul ANI, procurorii fiind obligaţi să verifice "dacă există o faptă penală".

"ANI mi-a trimis şi mie raportul şi Parchetului, Parchetul având obligaţia să verifice dacă este o faptă penală acolo sau nu. După ce am fost la Parchet, am cerut suspendarea procesului, ca să-şi termine mai întâi procurorii verificările. Acum ANI a cerut acelaşi lucru şi s-a suspendat", a explicat primarul Sibiului.

Nu e urmărit penal

El a precizat că nu ştie exact ce au scris reprezentanţii ANI în adresa depusă la dosarul de la Curtea de Apel Alba, însă Parchetul de pe lângă ICCJ nu a început urmărirea penală în cazul său.

"Eu nu sunt urmărit penal. Dacă aş fi fost, ar fi trebuit să primesc o înştiinţare în acest sens. Se judecă aceleaşi lucru şi la Parchet, şi la Curtea de Apel. Acelaşi referat pe care l-am primit eu şi pe care l-am contestat l-a primit şi Parchetul General", a încheiat Klaus Iohannis.

Vezi și: De Ce au suspendat judecătorii procesul lui Iohannis cu ANI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel