Ce spune șeful DIICOT despre Autoritatea Națională de Interceptări

Procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat joi că Autoritatea Națională de Interceptări este în prezent, în ceea ce privește interceptările, la același nivel cu Serviciul Român de Informații, informează Agerpres.

"DIICOT se sprijină foarte mult pe cooperarea atât cu Serviciul de informații din cadrul IGPR, adică Direcția de Operațiuni Speciale, cât și cu cea a SRI. Cu toate acestea, Autoritatea Națională de Interceptări este la nivelul SRI în acest moment", a spus Horodniceanu, după bilanțul DIICOT pe 2015, întrebat despre modul în care va afecta activitatea Parchetului decizia CCR privind neconstituționalitatea unei prevederi referitoare la interceptări.

Șeful DIICOT nu a dorit să comenteze decizia CCR și a spus că așteaptă motivarea.

Pe 16 februarie, plenul CCR a admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor din Codul de procedură penală care prevăd că supravegherea tehnică dispusă de procuror poate fi efectuată nu doar de "organul de cercetare penală sau de lucrători specializați din cadrul poliției", ci și de "alte organe specializate ale statului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel