Ce spune Cazanciuc despre audierea lui Iliescu la Parchetul General - EXCLUSIV

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a comentat în exclusivitate pentru DCNews audierea lui Ion Iliescu la Parchetul General, după ce fostul președinte a fost acuzat de crime împotriva umanității în Dosarul Mineriadei din 1990.

”Fostul președinte Ion Iliescu a fost chemat la Parchetul General, unde i s-au adus la cunoștință acuzații grave, în legătură cu Mineriada din 1990. Dle ministru, ce se întâmplă acum cu fostul președinte credeți că trebuie să aibă a face cu istoricii, cu justiția, cu viața de astăzi ... ?”, l-a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac pe ministrul Justiției, invitat, miercuri, la DCNews Live.

[citeste si]

”Nu cunosc în momentul de față detaliile dosarului, dincolo de ceea ce a apărut de-a lungul anilor în spațiul public sau de ce știam când lucram la Parchetul General. Dar dacă sunt lucruri de clarificat la nivelul procedurilor, ele trebuie clarificate. 

Spuneați de istorie. Ca istoricii să poată lucra în cunoștință de cauză, e bine ca tot ceea ce înseamnă proceduri judiciare să fie clarificate. Dacă sunt proceduri în curs, ele trebuie finalizate și dată o soluție, oricare ar fi ea, indiferent dacă aceasta va conveni sau nu va conveni tuturor părților implicate. 

Sper ca procurorii să poată clarifica cât mai repede cu putință cât mai multe aspecte, pentru că, dacă vorbim de Mineriadă, în mod cert este un interes, pe bună dreptate, major din partea opiniei publice, pentru a avea o soluție, pentru a clarifica lucrurile.

Au fost de-a lungul timpului diverse acuzații la adresa anchetatorilor, că nu au luat în seamă anumite lucruri spuse, declarații ș.a.m.d. . Cred că toate lucrurile care apar în legătură cu o cauză trebuie luate în calcul, trebuie folosite procedurile judiciare și clarificate. E în interesul tuturor ca lucrurile să fie clarificate”, a declarat Robert Cazanciuc.

”Dar, totuși, au trecut 25 de ani de la aceste evenimente, care, într-adevăr, au marcat în mod grav primii ani de după Revoluție ai României. 25 de ani nu s-a întâmplat nimic, după care ... ”, a insistat Bogdan Chirieac, moment în care ministrul Justiției a intervenit:

”Nu putem spune că nu s-a întâmplat nimic. Au fost de-a lungul timpului mai multe soluții date. Dacă au apărut pe parcurs date suplimentare, procurorii aveau obligația să le cerceteze. Oricând pot să apară date noi despre evenimente, mai ales de amploarea celor din 1990. Cum spuneam, toată lumea are interesul ca lucrurile să fie clarificate cât mai repede cu putință”, a conchis Robert Cazanciuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel