Ce spun avocații lui Becali: 4 ani cu executare vs. 3 cu suspendare

gigi
gigi

Procesul lui Gigi Becali se va încheia astăzi pentru că nici avocaţii şi nici DNA nu au solicitat administrarea de probe. În timp ce procurorii DNA cer patru ani cu executare, avocații lui Gigi Becali vorbesc despre cel mult trei ani cu suspendare. 

[caption id="attachment_322071" align="alignnone" width="640"] Foto: libertatea.ro[/caption]

Gigi Becali a spus la începutul procesului că a promis niște sume de bani pentru a câștiga două meciuri, unul cu Gloria și unul cu Rapid, pentru că atunci erau numai blaturi în fotbal, potrivit Gândul-  "Da, am promis 2.000 şi 5.000 echipei Gloria în meciul cu Rapid. Când am intrat eu în fotbal, se făceau numai blaturi şi aranjamente". Însă, a adăugat "Eu am zis că la mine nu se fac blaturi". Becali a subliniat "Eu am fost educat de un părinte duhovnic care mi-a spus că şi atunci când nu plăteşti bilet de autobuz furi".

Corupție sau ba

El a spus "Cum să spuneţi că eu am făcut corupţie? Interesul e ca eu să fiu condamnat. Dar nu puteţi să mă condamnaţi pentru premiere. Puteţi să mă condamnaţi pentru fals şi uz de fals".

Gigi Becali a recunoscut că a mințit- "Da, doamnă judecător, am falsificat contractul. Eu i-am zis lui Teia că dacă îl prind să spună că banii sunt pentru un teren".

Ce spun procurorii

Procurorii DNA au spus, la finalul procesului: "Doamnă preşedinte, dacă acceptaţi argumentele noastre veţi curăţa fotbalul românesc. Suporterii vin la fotbal pentru emoţie şi fair-play. George Becali a încercat să se sustragă executării pedepselor. Vă cerem condamnarea sa la 4 ani de închisoare pentru infracţiunile de dare de mită."

Ce spun avocații

Avocații cer maximum trei ani cu suspendare și adaugă "Vă rog să contopiţi pedepsele şi să dispuneţi o pedeapsă sub supraveghere. Vă rog să ţineţi cont de reacţiile societăţii după condamnare. Domnul Becali este iubit de 5 milioane de stelişti. Domnul Becali nu poate fi reeducat în închisoare". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel