CE solicită statelor membre, inclusiv României, să respecte normele privind drepturile de autor

Foto Pexels
Foto Pexels

Comisia Europeană a solicitat statelor membre să comunice informații cu privire la modul în care dispozițiile cuprinse în Directiva privind drepturile de autor pe piața unică digitală sunt transpuse în legislațiile lor naționale.

Comisia Europeană (CE) a solicitat statelor membre, inclusiv României, să comunice informații cu privire la modul în care dispozițiile cuprinse în Directiva privind drepturile de autor pe piața unică digitală sunt transpuse în legislațiile lor naționale.

Așadar, conform unui comunicat al Comisiei Europene, astfel de solicitări au fost adresate Austriei, Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Cehiei, Danemarcei, Estoniei, Greciei, Spaniei, Finlandei, Franței, Croației, Irlandei, Italiei, Lituaniei, Luxemburgului, Letoniei, Poloniei, Portugaliei, României, Suediei, Sloveniei și Slovaciei.

De asemenea, Comisia Europeană a solicitat Austriei, Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Cehiei, Estoniei, Greciei, Spaniei, Finlandei, Franței, Croației, Irlandei, Italiei, Lituaniei, Luxemburgului, Letoniei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei și Slovaciei să comunice informații cu privire la modul în care Directiva privind transmisiile online ale programelor de televiziune și radio este transpusă în legislațiile lor naționale.

Solicitările au fost făcute întrucât aceste țări nu au comunicat măsurile naționale de transpunere sau au făcut-o doar parțial. Astfel, Comisia a decis luni să inițieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor prin trimiterea de scrisori de punere în întârziere.

„Cele două directive sunt menite să modernizeze normele UE privind drepturile de autor și să le permită consumatorilor și creatorilor să profite la maximum de lumea digitală. Acestea consolidează poziția industriilor creative, permit utilizări digitale lărgite în domenii cheie ale societății și facilitează distribuirea de programe de radio și televiziune în întreaga UE. Termenul pentru transpunerea acestor directive în legislația națională a fost 7 iunie 2021”, se arată în comunicat.

Două luni la dispoziție

Statele membre au acum la dispoziție două luni pentru a răspunde la scrisori și pentru a lua măsurile necesare, notează Mediafax. În absența unui răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să emită avize motivate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel