Ce sfaturi dă SRI după atentatul din Belgia

Serviciul Român de Informaţii îi sfătuieşte pe cei care au planificate deplasări cu avionul să anunţe orice amănunt suspect personalului de securitate din aeroport.

'Pasagerii care au planificate zboruri sunt sfătuiţi: să anunţe de îndată orice amănunt suspect personalului de securitate din aeroport; să nu accepte să transporte sau să supravegheze bagaje care nu le aparţin; să nu îşi lase bagajele nesupravegheate; să fie calmi şi să urmeze instrucţiunile personalului de securitate, în cazul unor incidente', se arată pe pagina de Facebook a SRI.

De asemenea, SRI prezintă un 'Ghid de autoprotecţie' ce conţine mai multe capitole: 'Ghid practic de protecţie a informaţiilor clasificate', 'Sfaturi şi bune practici pentru o navigare sigură pe Internet', 'Cum poţi semnala un posibil risc terorist', 'Când şi cum să te protejezi de acţiunea unor servicii secrete străine', 'Ghidul practic privind colectarea, transportul, distribuirea şi protecţia corespondenţei clasificate'.

În respectivul ghid se menţionează că, în cazul în care o persoană are suspiciuni cu privire la un posibil risc terorist, poate apela linia telefonică gratuită TELVERDE: 0800800100. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel