Ce semnificație are litera Z, marcajul misterios de pe tancurile rusești

Asemănător svasticii, litera Z apare în Rusia pe panouri publicitare, pe mașinile cetățenilor obișnuiți fiind promovată chiar de politicieni și propagandiști, în semn de susținere față de invazie.

Simbolul „Z” a fost observat inițial pe tancurile rusești și pe alte vehicule militare, dar a fost rapid asimilat de unii ca o dovadă de sprijin pentru invazia Rusiei în Ucraina. Vă prezentam în ceea ce urmează o analiză ale posibilelor origini ale simboluri, făcută de către Sky News.

Copii bolnavi de cancer au fost scoși afara pentru crearea unui manifest Z

În orașul rus Kazan, copiii bolnavi de cancer au fost scoși afară din spital, împreună cu mamele acestora, pentru a fi fotografiați în forma literei Z. Pentru fotografierea lor s-ar fi folosit o dronă, iar mai apoi fotografia a fost încărcată pe site-ul web al spitalului.

De asemenea și gimnastul rus Ivan Kuliak a urcat pe podium purtând un tricou cu simbolul Z. Gimnastul terminase pe locul al treilea la paralele, la o competiție din Qatar.

Vezi mai multe fotografii aici...

Există opinii diferite în ceea ce privește semnificația literei Z

Unii spun că este Z pentru За победу - pronunțat „za pobedu” (însemnând „pentru victorie”), alții spun că este pentru „Zapad” (Vest). Mulți au remarcat asemănarea acesteia cu svastica - simbolul folosit de Germania nazistă în al Doilea Război Mondial - poreclind-o „svastica lui Putin”.

Ministerul rus al Apărării pare să fi confirmat prima variantă. Într-o postare pe Instagram, la sfârșitul săptămânii trecute, a postat trei poze cu soldați ruși - soldații de astăzi juxtapuși cu ceea ce păreau a fi soldați sovietici din epoca războiului - cu „Z” suprapus, alături de rusescul За победу - „pentru victorie. "

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Минобороны России (@mil_ru)

Alte rapoarte au spus că simbolurile sunt o modalitate de a indica originile forțelor - de exemplu, unii au spus că „Z” înseamnă forțe din districtul de est al Rusiei, în timp ce „Z” în interiorul unui pătrat, văzut pe alte vehicule rusești, înseamnă că forțele sunt din Crimeea, care a fost anexată de Rusia în 2014.

În zilele mai recente, simbolul a fost văzut în Rusia pe mașinile oamenilor, pe tricouri, pe dube cu sigle comerciale și chiar pe avatarele de socializare ale susținătorilor războiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel