Ce semnifică "Paștile" primite în Noaptea de Înviere. Toți credincioșii trebuie să știe

Ce semnifică "Paștile" primite în Noaptea de Înviere. În seara de Înviere toți credincioșii au primit Sfintele Paști sau anafura, așa cum este cunoscută în general în Biserică. Știi ce semnifică "Paștile"?

Ce semnifică "Paștile" primite în Noaptea de Înviere. Anafura primită de credincioși sâmbătă seara, în noaptea de Înviere, a primit numele de "Paști". Anafura este pregătită printr-un protocol specific: o rugăciune specială, stropirea sa cu vin roșu și cu apă sfințită. "Paștile" reprezintă trupul și sângele Domnului

Ce semnifică "Paștile" primite în Noaptea de Înviere. Înainte de a se lua Sfântul Paşte, credincioșii trebuie să se spele pe față cu apa dintr-un vas în care s-a pus un ou roşu. Astfel, faţa lor va fi roșie și fină, precum coaja oului. Cel mai în vârstă din familie ia o bucată din Sfintele Paști şi rostește "Hristos a Înviat!", iar cel care primeşte spune "Adevărat, a Înviat!" şi îşi face cruce. Acest ritual se repetă de trei ori și la final credincioșii primesc "paştile".

Ce semnifică "Paștile" primite în Noaptea de Înviere. Tradiția strămoșească amintește că este "corect și complet"să ne împărtășim întâi cu Trupul și Sângele Mântuitorului, adică să luăm Sfânta Împărtășanie și apoi „Sfintele Paști".

Vezi și: A doua zi de Paște, Lunea Albă. Toți credincioșii trebuie să facă asta!

De ce ciocnim ouă de Paște. Adevărul despre acest obicei, ce semnifică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel