EXCLUSIV  Ce se întâmpla în Bucureşti când ieşea Nicolae Ceauşescu la plimbare. Marius Marinescu: Oamenii îşi băgau câinii în casă

Mihai Ciobanu / 08 oct 2019 / 14:25 Salveaza PDF Comentarii
Nicolae si Elena Ceausescu
Nicolae si Elena Ceausescu

Marius Marinescu și Adrian Eugen Cristea, adjunctul şefului Direcţiei a V-a a Securităţii, au făcut o incursiune în casa lui Nicolae Ceaușescu din Bucureşti.

În cadrul emisiunii, Marius Marinescu a povestit, printre altele, care erau filmele preferate ale lui Nicolae Ceauşescu. Totodată, Marius Marinescu a spus ce se întâmpla în cartierul Primăverii în momentele în care Ceauşescu ieşea la plimbare. 

"În cartier, în momentul în care Ceauşescu ieşea la plimbare cu Elena Ceauşescu, trebuia să fie o linişte deplină. Cei care aveau câine în curte îşi băgau câinii în casă. Nu aveai voie să dai drumul la muzică, să faci petreceri, să-l deranjezi pe Ceuşescu. Ceauşescu prefera să vadă filme western, să vadă filme poliţiste dar era pasionat şi de filmele româneşti, cum ar fi Dacii, Mihai Viteazul. El fiind un mare patriot. O să găsim în casa lui şi în celelalte vile aspect cu Mihai Viteazul pe care-l considera un mare unificator sau cu Alexandru Ioan Cuza. El îi respecta foarte mult pe înaintaşii noştri care au realizat Unirea.

La doi paşi de aici se găsesc studiourile Sahia. După ce Ceauşescu viziona aceste filme de ultimă oră – el era primul care le vedea, împreună cu Elena Ceauşescu. Filmele mergeau la Studioul Sahia şi puteau fi vizionate şi de ceilalţi demnitari", a povestit Marius Marinescu.  

Detalii în video: 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24