Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Ce se întâmplă dacă un copil uită mască acasă. Planul primarului Tudorache

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a vorbit despre măsurile care au fost luate pentru deschiderea noului an şcolar. 

"Am aşteptat să vină Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei cu o propunere, să vedem exact cum facem, împreună cu directorii de şcoli şi de grădiniţe. Bineînţeles că au venit tot cu promisiuni. Dar eu vă spun de Sectorul 1:  Avem substanţe pentru dezinfectarea mâinilor, nebulizăm sălile pentru că trebuie dezinfectată fiecare sală la un anumit interval de timp; dăm măşti la copii, la profesori şi la personalul auxiliar. Noi am zis o mască de unică folosinţă pe zi la fiecare copil, profesor şi personal auxiliar", a declarat, la DC News, Daniel Tudorache.

Ce se întâmplă dacă elevul vine fără mască la şcoală

Edilul a declarat că, în cazul în care un copil vine fără mască la şcoală sau la grădiniţă, administraţia s-a pregătit şi poate acorda câte o mască pe zi pentru fiecare. 

"Noi am luat în calcul să avem undeva la 45.000 de măşti (copii şi profesori) şi 300  - pentru personalul auxiliar. Deci 46.000 de măşti pe zi dacă vin toţi la şcoală. Lucru care poate se va întâmpla în prima sau au doua zi. Dar fiecare şcoală are un Consiliu de Administraţie care hotărăşte cum se va desfăşura actul de învăţământ în fiecare şcoală. Avem termoscannere la intrarea în şcoală, avem cadru medical. Deci dacă un copilaş are peste 37.3 grade îi este anunţată familia, iar dacă doreşte i se face testul PCR gratuit.

Deci tot ceea ce ţine de testare e gratuit. Primăria Capitalei, prin primarul general, a spus că poate asigura la nivelul Bucureştiului 5.000 de teste PCR gratuit pentru copii, profesori şi personal auxiliar iar noi, prin Centrul Caraiman, asigurăm undeva la 500 de teste pe zi. Repet: fiecare copil poate face testul gratuit cu acordul părinţilor", a explicat Tudorache.  

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel