Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult. Medic: Nu ne doare, nu simțim nimic. Pacienții vin foarte târziu la doctor

Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult. Medic: Nu ne doare, nu simțim nimic. Pacienții vin foarte târziu la doctor / Foto: Pixabay, de Geralt
Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult. Medic: Nu ne doare, nu simțim nimic. Pacienții vin foarte târziu la doctor / Foto: Pixabay, de Geralt

Află în articol de ce excesul de mâncare poate fi foarte periculos pentru sănătate.

Legătura dintre ficat, pancreas și multă mâncare este una strânsă. Excesul de mâncare poate duce la îmbolnăvirea acestor organe și la multe alte probleme de sănătate. Cantitatea prea mare de mâncare în mod repetat duce la acumularea de grăsime de către ficat. Ce se întâmplă, în timp? Insulele de grăsime iau locul celulelor funcționale.

„Inflamația se vede în timp, în primul rând ficatul își schimbă ecogenitatea. Pe termen lung duce la inflamație, apoi fibroză și într-un stadiu final ciroză. De aceea, există pacienți care vin foarte târziu la doctor. Ei nu simt nimic, iar momentul în care încep să simtă modificări în starea lor de sănătate e un moment avansat, chiar cu ciroză hepatică. Controlul de rutină e foarte important. Nu ne doare, nu simțim nimic, decât poate o ușoară astenie. O ecografie făcută anual, ecografie abdominală cu un bilanț biologic, analize de sânge recoltate an de an și cu o dietă”, a explicat dr. Gabriela Smira, medic primar medicină internă, în cadrul emisiunii "Doctor de bine" de la Pro Tv.

VEZI ȘI: Dacă vrei ca ficatul tău să se vindece NU mânca acest aliment

Ficatul gras, asociat cu diabet

Grăsimea nu rămâne doar în ficat, ci particulele migrează spre pancreas, unde atacă celulele care produc insulină, le distrug. De aceea, ficatul gras se asociază și cu diabetul. Academicianul Maya Simionescu a explicat ce se întâmplă atunci când avem prea mult zahăr în sânge.

„Cantitatea crescută de zahăr, de glucide în sânge afectează cărăușii de colestererol. Intră mai rapid în vasele de sânge. Tot procesul de formare al plăcii e mult mai rapid în condiții de diabet, adică de hiperglicemie, adică de zahăr crescut.”, a explicat prof. dr. Maya Simionescu.

În plus, zahărul crescut în sânge atrage grăsimea care circulă în sânge în mod normal și o face să se depună. Excesul de insulină acționează, simultan, ca un hormon de creștere. Îngroașă stratul intern al vaselor de sânge. Odată îngroșate, atrag și mai mult colesterol. Și determină și inflamație. Vasele devin mai înguste și auto-întrețin boala numită atero-scleroză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel