Urmărește emisiunea live


Ce se întâmplă dacă mă întorc în ROMÂNIA în stare de urgență. Toate informațiile AICI

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Românii care vor să revină în țară se întreabă care sunt măsurile impuse odată cu întoarcerea lor.

Românii care vor să revină în țară se întreabă care sunt măsurile impuse odată cu întoarcerea lor.

În primul rând, orice român care se întoarce în țară va fi verificat la frontieră, fiindcă zona galbenă reprezintă tot spațiul internațional.

„În aplicarea art. 5 din O.M. nr. 3/24.03.2020, în prezent, în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în țară, având ca zonă de plecare sau tranzit țări zonele roșii şi galbene", se arată pe site-ul Poliției de Frontieră.

ZONA ROȘIE

(w670)

Persoanele care se întorc din „zona roșie" (Austria, Belgia, Elvetia, Franţa, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, SUA și Turcia) vor intra în carantină instituționalizată timp de 14 zile. Așdar, oricine se întoarce din aceste țări va sta în carantină instituționalizată (NU ACASĂ) timp de 14 zile.

ZONA GALBENĂ

Având în vedere că din „zonă galbenă" vin „toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională", putem spune cu siguranță că toți românii care vin de oriunde altundeva decât țările de mai sus vor trebui să stea în izolare la domiciliu 14 zile. De notat este faptul că, în cazul în care un român revine acasă din zona galbenă și va trebui să stea în izolare la domiciliu, atunci toți locuitorii acelei case vor trebui să se autoizoleze, la rândul lor.

„Persoanele identificate sunt îndrumate către personalul Direcției de Sănătate Publică din punctele de trecere a frontierei în vederea stabilirii măsurii de carantină sau autoizolare la domiciliu obligatorii şi pentru completarea declarației specifice triajului epidemiologic", se mai arată pe site-ul Poliției de Frontieră.

Declarația poate fi găsită AICI.

Foarte important este și apelul autorităților române pentru românii din diaspora. „Fac un apel către românii din diaspora, un apel necesar, dar care mă umple de tristeţe: dragii mei, nu veniţi anul acesta acasă de sărbători. Este foarte important să înţelegeţi, oricât de greu ar fi, că revenirea în ţară, în sânul familiei, poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât şi pentru cei la care ţineţi atât de mult”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel