Ce se întâmplă cu Universul? E INCREDIBIL ce au descoperit cercetătorii

Au fost descoperite noi informații privitoare la evoluția Universului. Iată ce s-a întâmplat cu acesta în ultimii 10 miliarde de ani.

Potrivit ultimelor studii, în ultimii 10 miliarde de ani, universul a devenit din ce în ce mai fierbinte. O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Tokyo și Universitatea de Stat din Ohio a constatat că temperatura medie a gazelor din univers a crescut de zece ori. Se pare că procesul în curs de creare a noilor galaxii încălzește tot ceea ce le înconjoară.

„Pe măsură ce universul evoluează, gravitația atrage materia întunecată și gazul din spațiu în galaxii și grupuri de galaxii”, a declarat într-un comunicat de presă autorul principal al studiului principal și astrofizicianul statului Ohio, Yi-Kuan Chiang. „Atracția este violentă, atât de violentă încât tot mai mult gaz este încălzit”, a mai precizat acesta.

Pentru a descoperi schimbarea temperaturii, oamenii de știință au măsurat căldura gazelor în funcție de distanța față de Pământ. Deoarece lumina din stelele și galaxiile îndepărtate necesită timp pentru a ajunge la noi, privirea la obiecte îndepărtate este, de asemenea, o privire în trecut, informează Futurism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel