EXCLUSIV  Ce se întâmplă cu școlile de șoferi. ”Au mai ieșit instructori la ore, dar cu declarație pe proprie răspundere”

Școlile de șoferi se află printre nenumăratele afaceri care au fost afectate de starea de urgență.

Școlile de șoferi se află printre nenumăratele afaceri care au fost afectate de starea de urgență. Pentru a înțelege cum se descurcă în această perioadă și ce se întâmplă cu elevii, am sunat la o școală de șoferi din Pitești.

Examenele nu se mai susțin de o lună

„Nu se mai fac cursuri, sunt suspendate. Și examenele sunt suspendate. Examenele au fost suspendate de către D.R.P.C.I.V. (pe 17 martie 2020, n.r.), iar noi am mai lucrat cam o săptămână la cursuri. Noi, școala noastră, suntem acasă, în șomaj tehnic. Despre cursuri online nu știu, dar dacă suntem în șomaj, acestea nu se pun pentru teorie ca să intre elevii mai apoi la practică. În plus, nu se pot face ore dacă primim 75% din salariu sub formă de șomaj tehnic", mi-a explicat o reprezentantă a școlii de șoferi.

„La noi în oraș, în ultima săptămână din martie au mai ieșit doar doi instructori la ore. Dar cu declarație pe proprie răspundere, cu măști, mănuși. Altfel nu ar fi în regulă, conform Ordonanțelor. Acum, în mod normal nu mai este nimeni cu școala pe străzi", a mai transmis ea.

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că se menține suspendarea activității de examinare pentru obținerea permisului de conducere, proba teoretică și proba practică, la nivel național, pentru 30 de zile începând cu data de 16.04.2020, cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția situației actuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel