Ce se întâmplă cu românii blocați în Fâșia Gaza. Purtătorul de cuvânt al MAE: În momentul în care vor trebui să fie evacuaţi...

Ce se întâmplă cu românii blocați în Fâșia Gaza. Purtătorul de cuvânt al MAE: În momentul în care vor trebui să fie evacuaţi... / Foto: Agerpres
Ce se întâmplă cu românii blocați în Fâșia Gaza. Purtătorul de cuvânt al MAE: În momentul în care vor trebui să fie evacuaţi... / Foto: Agerpres

Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, a vorbit despre situația românilor din Fâșia Gaza.

Radu Filip, purtătorul de cuvânt al MAE, a vorbit despre situaţia românilor din Gaza, după ce punctul de trecere Rafah a fost deschis.

"În primul rând este un proces în desfăşurare. Tranzitul prin punctul de trecere a frontierei a rămas deschis. Şi ieri au trecut cetăţeni, şi astăzi trec cetăţeni. Avem asigurări din parte autorităţilor egiptene, din partea celor israeliene că punctul de frontieră va continua să fie deschis pentru evacuări şi în următoarele zile", a transmis Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE, într-o intervenţie în direct la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Războiul distrugător al Israelului nu va opri Hamas. Opinie CNN: IDF poate genera mai mulți teroriști decât ucide. Există o variantă mult mai inteligentă

"Ordinea de prioritate în traversarea punctului de trecere a frontierei revine autorităţilor israeliene şi celor egiptene"

"Trebuie să spun foarte clar că criteriile de selecţie, ordinea de prioritate în traversarea punctului de trecere a frontierei revin autorităţilor israeliene şi celor egiptene.

În ceea ce priveşte eforturile MAE, vă pot spune că celula de criză a ministerului, activată încă de la debutul situaţiei din Fâşia Gaza şi din statul Israel, este activată.

Colegii mei din teren menţin legătura cu cetăţenii români şi membrii de familie care ne-au solicitat sprijinul în vederea evacuării. Vorbeam de un număr de aproximativ 260 de persoane, cetăţeni români şi membrii de familie. Nu ne-au fost semnalate cazuri în care cetăţenii români sau membrii acestora de familie nu au putut fi contactaţi", a mai spus purtătorul de cuvânt al MAE.

Purtătorul de cuvânt al MAE: Cele două echipe consulare mobile sunt pregătite să ofere sprijinul consular necesar

"Vă pot asigura de faptul că în momentul în care cetăţenii români vor trebui să fie evacuaţi şi va exista această informaţie o vom face publică cu celeritate.

Cele două echipe consulare mobile, personalul Ambasadei României la Cairo şi oficiul de reprezentare al României la Ramallah sunt pregătiţi să ofere sprijinul consular necesar în vederea evacuării în bune condiţii şi rapid a cetăţenilor români şi a familiilor lor", a mai spus Radu Filip.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel