Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Olguţa Vasilescu: Florin Cîţu şi Violeta Alexandru încep să mă sperie

Olguţa Vasilescu a comentat informaţiile lansate în spaţiul public de către Florin Cîţu - ministrul Finanţelor şi de către Raluca Turcan - vicepremer, cu privire la pensii. 

După ce Florin Cîţu a declarat că actualul sistem de pensii este în pericol, comparându-l cu Caritas, iar Raluca Turcan a lansat ideea pensionării la 70 de ani, Olguţa Vasilescu a intervenit, în direct la România TV, miercuri seara, pentru a comenta afirmaţiile făcute de cei doi. 

"Începe să mă sperie nu doar incompetenţa ci şi iresponsabilitatea  de care dau dovadă aceşti guvernanţi, şi nu este vorba doar despre domnul Cîţu, este vorba şi despre doamna ministru al Muncii, Alexandru, care spune acelaşi lucru, că sistemul de pensii e în pericol iminent. Afirmaţiile astea au rolul de a speria oamenii în primul rând şi în al doilea rând de a pregăti probabil ceea ce-şi doresc dumnealor foarte mult, şi anume creşterea vârstei de pensionare. Au aruncat-o astăzi în piaţă că 'îi lăsăm opţional până la 70 de ani şi mai vedem după aia în scurt timp'. Cât e de scurt timpul ăsta până când vor face vârsta obligatorie de pensionare de 70 de ani, rămâne de văzut.

Să vorbim pe cifre: în 2016 noi am descoperit la sistemul de pensii un deficit de 16 miliarde de lei. Şi nu ne-am plâns. I-am plătit, între timp am luat şi nişte măsuri (...) iar anul trecut noi am încheiat cu un deficit de 3 miliarde. Deci am preluat cu 16 miliarde deficit şi am ajuns la 3 miliarde deficit. Cum să spui că e în colaps sistemul sau că e în pericol iminent, când statul nu mai vine să pluseze 16 miliarde, ci doar trei", a subliniat Olguţa Vasilescu la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel