Ce se întâmplă cu pensiile în ianuarie. Baciu, de la Casa de Pensii: Se lucrează în ture, și sâmbăta, și duminica. ”Nu există această posibilitate”

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, dă asigurări că nu vor fi întârziate pensiile în luna ianuarie.

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii (CNPP), a venit cu precizări importante pentru pensionarii români, care vor primi pensiile aferente lunii ianuarie indexate cu rata inflației, de 13,8%.

Având în vedere că încă se lucrează la implementarea noilor pensii, dar și că bugetul pe 2024 se află pe ultima sută de metri, în aceste zile urmând să fie depuse amendamentele, iar săptămâna viitoare să fie dezbătut și votat, moderatoarea Gina Vacariu l-a întrebat pe Daniel Baciu dacă acest lucru poate să ducă la o întârziere a plății pensiilor din ianuarie. 

”Nu există această posibilitate, aș vrea să spun lucrul acesta din start, pentru că în momentul acesta, în care vorbim, colegii mei lucrează, se lucrează în ture, și sâmbăta, și duminica, astfel încât acest proces de tipărire a celor 5 milioane de taloane de pensie să nu aibă absolut niciun fel de întârziere și să fie predate în timp util colegilor de la Compania Națională de Poștă, astfel încât în prima zi lucrătoare din luna ianuarie oamenii să își primească pensiile majorate cu 13,8%”, a explicat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, la Antena 3 CNN.

Se fac normele pentru recalcularea din septembrie

Avem un grafic foarte clar, știm ce avem de făcut, suntem în acel grafic. Nu avem întârzieri, astfel încât colegii mei, noi împreună, la CNPP, lucrăm în momentul de față la elaborarea normelor de aplicare a Legii 360/2023. Sperăm ca până la sfârșitul anului să avem deja un draft  al acestor norme de aplicare, astfel încât odată ce avem și normele definitivate și publicate în Monitorul Oficial, ulterior putem să contractăm acel soft de recalculare a tuturor pensiilor pe noua formulă de calcul, care este fundamental diferită de actuala formă, astfel ca în septembrie oamenii să primească deja pensiile recalculate”, a mai spus Daniel Baciu, subliniind că în perioada anterioară lunii septembrie să fie emise deciziile de pensionare cu noile valori ale pensiilor, ”iar aceștia să știe în luna septembrie ce pensii vor primi”.

Citește și: Asigurări din Guvern pentru toți românii. Bani mai mulți, pentru pensii: S-a parafat promisiunea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel