Ce se întâmplă cu examenele elevilor. Ligia Deca: Dacă va continua greva, nu vom putea să evităm consecințele!

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Ligia Deca, ministrul Educației, a spus că se are în vedere prelungirea termenului pentru înscrierea la examene.

Potrivit Ligiei Deca, ministrul Educației, se are în vedere prelungirea termenelor pentru înscrierea la examene, dacă va continua greva cadrelor didactice.

„Marți încep înscrierile pentru evaluarea națională: în funcție de resursa umană din fiecare școală o să decidem, similar cu perioada de la Bacalaureat, dacă e nevoie să extindem calendarul existent”, a precizat Ligia Deca, în cadrul unei conferințe de presă. Tot marți cadrele didactice trebuie să anunțe oficial dacă sunt de acord cu ultima ofertă propusă de Guvern, pentru încetarea grevei.

În cazul în care va continua greva, nu vom putea să evităm consecințe de tipul reprogramare examene și prelungirea anului școlar.

Vom vedea care este răspunsul cadrelor didactice și apoi vom vedea care este resursa umană disponibilă îb sistem pentru a recadra organizarea examenelor și a finalului de an școlar”, a spus ministrul Educației.

CITEȘTE ȘI      -      Sindicaliștii din educație, primul mesaj după negocierile cu Guvernul

Ligia Deca: Am cerut sindicatelor să suspende greva

„Guvernul României a preferat dialogul cu federațiile sindicale înțelegând importanța solicitărilor. Nu am acționat în acest sens și nu intenționam să mergem în această direcție.

Chiar astăzi am solicitat să ne întoarcem în clasă și să putem susține examenele. Răspunsul a fost că vor duce textul ordonanței către cadrele didactice și se vor întoarce marți cu un răspuns din partea profesorilor.”, a mai spus Ligia Deca.

CITEȘTE ȘI      -      BREAKING NEWS  Guvernul României: Negocierile s-au încheiat! /video

Un profesor a fost bătut de soțul directoarei unde preda

Un profesor de educație fizică de la un liceu din Sibiu a fost bătut în cancelaria instituției de învățământ de soțul directoarei. Cadrul didactic se află în grevă și a refuzat să încheie mediile elevilor, motiv pentru care a fost apostrofat de directoare de față cu ceilalți profesori. Ulterior, soțul acesteia l-a agresat pe dascăl.

“Domnul profesor a depus la noi o plângere, către Consiliul de Administrație, iar noi vom trimite o comisie pentru a vedea cum stau lucrurile, ce s-a întâmplat și se va lua hotărârea după ce două persoane care vor fi trimise de către inspectorat vor vorbi cu cei de acolo. Abia după aceea vom putea discuta despre ce se va întâmpla mai departe. Cercetarea va dura cel mult 30 de zile” a spus Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu.

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel