Ce se întâmplă cu epava planorului dispărut și găsit după patru luni

Epava planorului care s-a prăbuşit în urmă cu aproape patru luni în Masivul Postăvarul, din judeţul Braşov, va rămâne în continuare la locul unde a fost găsită sâmbătă, pe motiv că nu s-a putut interveni cu un elicopter pentru ridicarea lui, din cauza plafonului de nori.

Prefectul judeţului Braşov, Mihai Mohaci, a declarat că epava planorului va rămâne în continuare la locul prăbuşirii şi în cursul nopţii de luni spre marţi, deoarece nu a fost posibilă ridicarea ei cu ajutorul unui elicopter, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

"Elicopterul care urma să ridice epava nu a putut interveni pentru că plafonul de nori este la 600 de metri altitudine, adică foarte jos. S-a contramandat acţiunea pentru ziua de astăzi (n.r - luni)", a spus Mohaci pentru Mediafax.

Planorul a fost găsit la aproximativ două ore de mers faţă de Cabana Postăvarul, locul de unde a fost lansat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Ciprian Aldea, a spus că epava planorului va fi păzită pe timpul nopţii de către jandarmi montani. Aceasta este astfel a treia noapte în care se asigură pază la locul prăbuşirii planorului.

[citeste si]

De asemenea, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, a anunţat, luni, într-un comunicat de presă, că imediat după găsirea epavei şi a cadavrului pilotului Mircea Crăciun s-au format echipe de cercetare la faţa locului, ancheta fiind coordonată de Parchet şi poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale - Secţia Regională de Poliţie Transporturi Braşov, împreună cu specialişti criminalişti din cadrul IPJ Braşov - Serviciul Criminalistic şi IGPR - Institutul Naţional de Criminalistică, precum şi cu specialişti din cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile.

La acţiuni au mai participat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov, ISU Braşov şi Salvamont Braşov.

"Epava planorului va fi ridicată de specialiştii Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviatiei Civile în vederea efectuării unei investigaţii privind accidentul. Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor concrete în care a avut loc evenimentul aviatic", se precizează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel