Ce se ascunde în spatele vizitei Regelui Charles în România. Cristian Diaconescu: Marea Britanie transmite un mesaj

Ce se ascunde în spatele vizitei Regelui Charles în România. Cristian Diaconescu: Marea Britanie transmite un mesaj / Foto: Captură video Realitatea Plus
Ce se ascunde în spatele vizitei Regelui Charles în România. Cristian Diaconescu: Marea Britanie transmite un mesaj / Foto: Captură video Realitatea Plus

Cristian Diaconescu a vorbit despre semnificația vizitei Regelui Charles în România.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a explicat care este mesajul Marii Britanii, ascuns în spatele vizitei Regelui Charles în România.

"În mod evident, prin vizita monarhului britanic în România, Marea Britanie, reprezentată, repet, chiar și în condiții informale, de Regele Charles, transmite un anume mesaj în sensul că România, aflată la frontiera Alianței Nord-Atlantice și într-o relație foarte complicată cu proximitatea estică este o țară frecventabilă, chiar de rege, instituție aproape sacrosantă în Marea Britanie, deci este o țară față de care atenția comunității internaționale, și Marea Britanie este unul dintre primii cinci jucători din acest punct de vedere, trebuie să fie una aplicată pentru că iată, regele face acest gest.

Instituția regalității britanice înseamnă în special simbol, ca de altfel ca toate casele regale din această lume, dar Marea Britanie are un rol special din această perspectivă. Faptul că merge aici, la Frontiera NATO și UE înseamnă, într-adevăr un anume tip de mesaj care nu poate fi privit decât în sens pozitiv", a declarat Cristian Diaconescu la Realitatea Plus.

VEZI ȘI: "Țara mea de glorii, țara mea de dor". Bogdan Chirieac, după discursul Regelui Charles: Aceste cuvinte merg peste tot pe planetă. O poezie aleasă perfect

De ce Regina Camilla nu a venit cu Regele Charles?

"Cred că este o chestiune de protocol. Prin prezența reginei Camilla vizita s-ar fi transformat într-o vizită de stat. Nu știu neapărat personal care sunt motivele, dar în momentul în care ar fi fost însoțit de regină, în acel moment s-ar fi intrat într-un alt tip de relație. Evident, o vizită în afara Commonwealth, o vizită de stat, cel puțin Regina Elisabeta a II-a o făcea o dată la patru ani, chiar și mai mult", a spus Cristian Diaconescu despre faptul că Regele Charles a venit în România fără regina Camilla.

Întrebat dacă ar trebui să ne așteptăm în viitor și la o vizită oficială a Casei Regale britanice în România, Cristian Diaconescu a răspuns: "Contează foarte mult discuția dincolo de cortină pentru că întâlnirea cu președintele României, reprezintă în contextul vizitei neoficiale, un gest de curtoazie. Poate ar învăța și alți președinți din statele învecinate faptul că și atunci când vin neoficiali într-un stat trebuie să dai dovadă de respect, să ai o anumită atitudine față de omologul tău din statul respectiv. Dar, revenind, dincolo de această vizită de curtoazie, dialogul care precede vizita și cel ulterior vizitei, trebuie să fie unul tehnic, extrem de aplicat, pentru ca România să se înscrie exact în cadrul pe care și-l poate permite Casa Regală. Un anume tip de continuitate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel