Ce se ascunde în spatele atentatului care l-a vizat pe Dughin. Vâlcu: "Lovitură importantă primită de regimul lui Putin. Poate accelera căderea"

sursa foto: Twitter
sursa foto: Twitter

Atentatul care îl viza pe Aleksandr Dughin, dar care a lovit în fiica sa, Daria Dughin, poate accelera disoluția regimului lui Vladimir Putin, consideră jurnalistul Val Vâlcu. 

"Era așteptată o astfel de tactică de luptă neconvențională. Ucraina a lovit în adâncime: astfel de atacuri creează instabilitate, insecuritate, amenințare. Rusia nu numai că a pierdut ofensiva, intră acum în defensivă. Daria Dughina este un militant activ al regimului Putin și se învârte în cercurile puterii. Este o lovitură foarte dură, de impact," spune jurnalistul Val Vâlcu.

Vâlcu este de părere că din acest moment nici unul dintre apropiații lui Putin nu mai poate fi sigur de integritatea sa. 

"Lovitura este una foarte gravă, pentru că nici unul dintre acoliții lui Putin nu se mai poate simți în siguranță. Banii pe care i-au furat din Rusia și i-au dus în Occident sunt blocați. Confortul oligarhilor nu mai este același, iar acum nu mai sunt siguri nici de propria integritate fizică. Una este să trimiți la moarte 50 000 de soldați ruși care nu știau unde se află și alta este să te simți tu amenințat, să-ți sară mașina în aer, să nu te mai simți în siguranță. Asta va accelera disoluția regimului lui Vladimir Putin pentru că oamenii încep să se gândească la siguranța personală. Viața lor nu mai este atât de dulce, stau cu frică, se gândesc că în orice clipă le poate exploda mașina sau biroul. Mai mult decât atât, acești susținători ai lui Putin sunt supuși sancțiunilor internaționale, pot fi trași la răspundere pentru crime de război. Este o lovitură importantă primită de regimul Putin. Atentatul a lovit în cercul de sus al puterii.  În războiul de propagandă, putem spune că Daria Dughina avea un rol foarte important, era foarte activă, deci nu poate exista o victimizare," a mai spus Vâlcu. 

Cine a pregătit atentatul? 

Val Vâlcu spune că există trei variante care ar putea fi luate în calcul pentru executarea atentatului care-l viza pe Aleksandr Dughin si pentru moment nici una dintre variante nu poate fi exclusă. 

"Prima variantă este cea a unei lovituri aplicată de Ucraina: agenții ucraineni l-au vizat pe Aleksandr Dughin. Astfel de tehnici sunt folosite de Mossad pentru eliminarea savanților iranieni care sperie lumea cu bomba nucleară.

De asemenea, o altă variantă ar putea fi lupta între cercurile de putere de la Moscova. Nu e exclus ca în diversele combinații, cineva să fi dorit să-l elimine pe Dughin, doar ca să fie el mai aproape de Putin.

De asemenea, nu este exclusă o reglare de conturi între mafiile care decurg din acel regim criminal.Toate cele trei variante pot fi luate în calcul," a mai spus jurnalistul. 

Reamintim că Daria Dugina, fiica influentului filozof rus Alexander Dugin, a fost ucisă sâmbătă, într-un atentat cu mașină capcană. Acesta era o jurnalistă foarte implicată în răspândirea propagandei moscovite. 

Alexander Dugin este un autor și ideolog rus de extremă dreapta, deseori fiind caracterizat ca fiind arhitectul invaziei Rusiei în Ucraina. Se presupune că are o influență semnificativă asupra președintelui rus Vladimir Putin. Totodată, el ar fi fost și creierul anexării peninsulei Crimeea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel