Urmărește emisiunea live


Ce scrie presa internațională despre vizita prințului Charles în România

Vizita prințului Charles în România a atras atenția presei internaționale, majoritatea concentrându-se asupra întâlnirii membrului casei regale britanice cu refugiații ucraineni. 

Presa internațională nu a ratat vizita moștenitorului tronului britanic în România. Prințul Charles a ajuns ieri în București pentru a vizita mai mulți refugiați ucraineni. 

”Prințul de Wales a sosit în România pentru a-și arăta sprijinul față de refugiații ucraineni și pentru a vedea asistența oferită acestora. Este prima vizită a unui membru senior a familiei regale britanice în regiune de la începutul invaziei ruse a Ucrainei. Cele mai recente cifre arată că aproape un milion de ucraineni au trecut deja granița în România.

Prințul Charles a vizitat un centru de lângă București, care susține un număr tot mai mare de refugiați. Charles s-a întâlnit cu familii ucrainene care veniseră să se aprovizioneze cu alimente și haine, iar lucrătorii umanitari au explicat presiunile actuale”, scrie BBC

Prințesa Margareta s-a alăturat vizitei

Custodele Coroanei române nu a fost evitat de jurnaliștii străini, Prințesa Margareta fiind notată în unul dintre articole. 

”Lui Charles i s-a alăturat Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României la Centrul de Donații Romexpo pentru refugiații ucraineni din București. Margareta este fiica cea mare a Regelui Mihai I și a Reginei Ana a României și și-a asumat îndatoririle tatălui ei”, scrie revista People

Charles nu a evitat să se adreseze refugiaților prezenți la vizita sa. Acesta a primit chiar și un cadou. 

”Vorbind cu un grup de ucraineni prin intermediul unui interpret, Charles și-a cerut scuze pentru lipsa de cunoștințe lingvistice, spunând: „Mi-aș dori să știu ucraineană mai bine”.

„Suntem empatici cu voi, este o situație de coșmar. Sunt plin de admirație pentru poporul ucrainean. Curaj și rezistență totală, extraordinar”, a mai spus Prințul de Wales. 

Prințul de Wales a primit un cadou de la un copil refugiat

În timpul vizitei sale, Charles a primit un cadou de la unii dintre copiii ucraineni din centru: linguri de lemn pictate cu modele tradiționale ucrainene.

„Minunat, mulțumesc, mulțumesc. Îmi place cum ai pictat asta”, i-a spus Charles unuia dintre copii.

Lui Charles i s-au alăturat în timpul vizitei reprezentanți ai Crucii Roșii, Armatei Salvării și Agenției ONU pentru Refugiați, precum și primarul Bucureștiului și membri ai altor agenții de ajutorare din subordinea statului”, scrie NBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel